Hava Durumu

Özlüce'de Le Guen fırtınası

Fransız teknik adam antrenmanda futbolcularına göz açtırmadı. isteklerini bir bir sıralayan deneyimli çalıştırıcı futbolculara, "Ayak-larınızı kullanırken, aklınızı da kullanacaksınız" diye uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2017 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2017 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özlüce'de Le Guen fırtınası

TEK TEK ANLATTI

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bursaspor'da teknik direktör Paul Le Guen fırtınası esmeye devam ediyor. Fransız çalıştırıcı takımının dün yaptığı çift antrenmana da damgasını vuran isim oldu.
Paul Le Guen özellikle sabah çalışmasında yerinde duramadı. Yaklaşık 2 saat süren antrenmanda aktif rol üstlenen ve çalışmayı sık sık durduran deneyimli teknik adam, oyuncularına yapmalarını istediği hareketleri tek tek anlattı. Futbolcularına sürekli uyarıda bulunan Paul Le Guen'in en dikkat çekici sözleri ise 'Aklınızı kullanın' oldu.

AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIN

Paslaşmanın önemine değindiği antrenmanda Paul Le Guen, "Ayaklarını kullanırken aklınızı da kullanacaksınız. Burada antrenman sırasında yaptığınız hareketleri alışkanlık haline getirmelisiniz. Eğer bu alışkanlığı edinirseniz maçlarda da bunu sergilersiniz. Maçlarda topu kim kaparsa hemen pas verecek. Baskı altında mutlaka garanti paslaşma olacak ve sıkıntı yaşanmayacak. Bunu unutmayın. Kimseden saçma sapan faul yapmasını istemiyorum. Ayakta kalmak ve takımı yalnız bırakmamak her zaman çok daha önemli" dedi.

Bugün memnun kaldım

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen yaklaşık 2 saat süren antrenmanda sık sık su molası vererek oyuncularının sıcak havadan etkilenmemesine özen gösterdi. Bu sırada oyuncularının yanına giden Fransız teknik adam, "Antrenmanın akışı ve işleyişi konusunda çok memnun kaldım.

Yardımcılarımdan bu tarz antrenman programlarını hazırlamalarını isteyeceğim. Unutmayın savunma çok önemli. Dörtlü savunma ne kadar akıllı olursa gol yeme olasılığı da o kadar düşük olur. Rakip 8 kişiyle hücum etse bile dörtlü savunma aklını kullandığı takdirde gol yemez" sözleriyle oyuncularını motive etmeye çalıştı.

Sizden beklentimi biliyorsunuz

Antrenman sırasında yerinde duramayan Paul Le Guen savunma oyuncularıyla özel olarak ilgilendi. Ofsayt kuralı uygulanmayan minyatür kale maç sırasında Le Guen savunma dörtlüsünü Barış Yardımcı, Titi, Ekong ve Rüştü Hanlı'dan oluşturdu. Antrenmanda solbek Onur Atasayar'ın olmasına rağmen Le Guen'in Rüştü'yü bu bölgede oynatması dikkat çekti. Paul Le Guen bir ara durdurduğu oyunda savunma oyuncularını yanına çağırdı ve "Sizden beklentilerimi biliyorsunuz. Daha dikkatli olmalısınız" dedi.
Paul Le Guen ofsayt kuralı uygulanmamasına karşın oyuncularından ofsaytı bozmamaları konusunda da uyarıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.