Hava Durumu

Özlüce için istenen bedeli ödemeyiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milli Emlak denetmenlerinin Bursaspor’un Özlüce Tesisleri’ndeki iki arazinin sözleşmeye aykırı olarak yeşil-beyazlı kulübe devredildiği yönündeki raporuna açıklık getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özlüce için istenen bedeli ödemeyiz

Başkan Altepe, “Bu konudaki itiraz hakkımızı kullanacağız. Böyle bir bedel ödemeyi de düşünmüyoruz” dedi.
Milli Emlak denetmenleri tarafından tutulan raporda, yeşil-beyazlı kulübün tesisleri kullandığı 5 yıl için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden 10 milyon lira ödenmesinin istenmesi üzerine Başkan Recep Altepe açıklamalarda bulundu.

“BURSASPOR BELEDİYE DESTEKLİ YÜRÜYOR”

Bursa şehrinin tanıtılması ve marka kenti olma konusundaki çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Altepe, “Bu çalışmalar sırasında değişik sıkıntılar da çıkabiliyor. Bursaspor ile ilgili tüm yatırım ve tesisler Büyükşehir Belediyesi’nin malı. Tamamen de belediye destekli yürüyen bir kuruluşumuz. Bursaspor’umuz Bursa’mızın en büyük simgelerinden biri. Bursa’yı temsil eden ve dünyada isminin duyulmasını sağlayan bir kuruluşumuz. Bursaspor’umuz kamu yararına bir dernek olarak tescillenmiştir. Bizlerde başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm kamu kuruluşlarımız, iş adamlarımız ve hemşerimiz ile Bursaspor’a her türlü desteği sağlıyoruz. Fakat bu konuda sıkıntılarımız da bitmiyor. Bu durumda yıllardır süren bir çalışmanın ürünü” dedi.

”BÖYLE BİR BEDEL ÖDEMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Tesislerin kamu yararına kullanılmadığı, halka açık olmadığı ve gerçek anlamda spora hizmet veremediğinin iddia edildiği ifade eden Altepe, “Buna yönelik yapılan çalışmada geriye dönük 5 yıllık kira bedeli ile yaklaşık 10 trilyon bedel çıkarılmış. Bu da bizden talep edilmiş. Bize de bu tuhaf geldi. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. İtiraz haklarımız var ve bunları da sürdürüyoruz. Bu konudaki itiraz hakkımızı kullanacağız. Böyle bir bedel ödemeyi de düşünmüyoruz” diye konuştu.

”BUNUN TAKİBİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Bursa şehrinin Bursaspor ile marka kent olacağını kaydeden Altepe, “Bu sıkıntılarda bizim yaşadığımız sıkıntılar. Bursa’nın tanıtımı önemli. Bursa, marka olacaksa Bursaspor ile olacak. Bursaspor kamu yararına bir dernek. Bu defterdarlığın tuttuğu rapor ile gelişen bu süreç Maliye Bakanlığımızın imzasıyla bize iletilmiş. Bununla ilgili yargıya gerekli itirazlarımızı yapıp, bunun takibini sürdüreceğiz. Bizim intifa hakkını alışımız 2011 yılında gerçekleşmiş ve 2011 yılından sonraki bir, bir buçuk yıllık zaman olabilir ama onlar 5 yıldan fazla isteyemedikleri için 5 yıl olarak hesaplama yapmışlar. Onların olaya bakışı bu. Bizlerde Bursa’nın hakkını savunmak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz de devam edecek. Bu konuda yanlış bir iş yapılmadığına inanıyoruz. İnşallah düzeltilecektir” şeklinde konuştu.

“BU ALANLARDAN KURTULMAK İSTİYORUZ”

Tesislerin devletin tesisi olduğunu belirten Altepe, sözlerini şöyle tamamladı:“Tapusu hazine de olan kullanma hakkı belediyede olan bir tesis. Bizler de Büyükşehir belediyemiz olarak bakanlığımıza yani Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüze devir kağıdını almıştık. Biz bu tesisleri komple Spor Bakanlığı’na devrediyoruz. Bu tesisler Spor Bakanlığı’nın uhdesine geçiyor. Biz zaten bu alanlardan kurtulmak istiyoruz. Bizim üzerimize değil, Spor Bakanlığı’nın üzerine gözüksün. Bu tesis bakanlığa devrediliyor ve bakanlıkta Bursaspor’a kiraya vermiş olacak. Bu konuda çalışmalarımıza yapmıştık. Bütün altyapısıyla, üstyapısıyla tesisi spor bakanlığına devretmiş oluyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.