Hava Durumu

Papa Meksika'yı kızdırdı

Katoliklerin lideri Papa Francesco'nun, Arjantinli bir arkadaşına gönderdiği özel bir elektronik postanın (e-mail) ortaya çıkması Meksika'yı kızdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Papa Meksika'yı kızdırdı
İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, Arjantinli Papa Francesco, çocukların ve kadınların istismarı, uyuşturucu ve insan ticaretine karşı faaliyet gösteren, Arjantin merkezli “La Alameda” adlı sivil topluk kuruluşunun başkanı, aktivist ve politikacı Gustavo Vera’ya bir elektronik posta gönderdi.

Postanın içeriğine ilişkin bir TV kanalına açıklama yapan Gustavo Vera, Papa’nın, artış gösteren uyuşturucu kullanımı ve trafiğinin kontrol altına alınmaması halinde Arjantin’in de yakın zamanda Meksika’ya dönüşeceği uyarısında bulunarak, “Oradaki durum dehşet verici” yorumunu yaptığını anlattı.

Vera’nın yazdığı bir postaya cevaben 21 Şubat’taki mesajında bu ifadeleri kullanan Papa’nın tavrından rahatsızlık duyan Meksika ise, diplomatik yollarla Kutsal Makam’ı (Vatikan) protesto ettiğini açıkladı. 

Meksika Dışişleri Bakan yardımcılarından José Antonio Meade, ülkedeki Kutsal Makam temsilcisi Christophe Pierre ile bir araya geldiğini ve onu diplomatik notadan haberdar ettiğini belirterek, “Bu notayla, Papa Francesco’nun özel bir yazışma ile yaptığı açıklamalar karşısındaki üzüntü ve endişelerimizi bildirdik. Meksika’yı damgalamak yerine daha üretken şeyler yapılabilir” dedi.

Meade ayrıca, ülkesinin uyuşturucu problemiyle başa çıkmak için çok çaba sarf ettiğini de savundu.  

Papa’nın özel yazışmaları üzerine her zaman yorum yapmaktan kaçınan

Kutsal Makam Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi’nin ise bu durum karşısında ne bir yalanlama ne de kabul etmeye ilişkin bir açıklama yaptığı kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.