Hava Durumu

Para derken kavga çıktı

Bursaspor Divan Kurulu'nda yeni stadın devri konusunda tartışma yaşandı. İbrahim Yazıcı “Bursaspor'un kurtuluşu için yeni stadı bize verin” derken, Semih Pala'nın “Büyükşehir'i suçlu gibi gösteriyorsunuz” sözleri tansiyonu yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2013 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2013 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Para derken kavga çıktı

Bursaspor'da çıkacak sonuçların merakla beklendiği Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Sakin bir ortamda gerçekleşen toplantının son bölümü karşılıklı atışmalara sahne oldu. Tüm konuşmacıları dinledikten sonra kürsüye çıkan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı toplantının ana gündem maddesi haline gelen yeni stadın Bursaspor'a devriyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Yazıcı konuşmasında “Buraya konuşma yapmak için gelmeyecektim ama bunun gerekliliğini hissettim. Divan Başkanı buraya ıslak imzalı davetiye ile herkesi çağırdı. Ama bakıyorum. Gelen kimse yok. Maddi durumumuz iyi değil. Böyle götürmemiz mümkün değil. Mali Genel Kurul'da alacak verecek yok dedim ama bugün belki eksideyiz. Bursaspor hakikaten zor durumda” ifadelerini kullandı.
 

10 YIL SONRA BURSASPOR'A VERİLSİN
Yazıcı, statla ilgili konuşmasında şu noktalara değindi: “Bursaspor vizyon olarak yukarılarda oynamazsa bu stat dolar mı? Bursaspor'un mutlaka kalıcı geliri olmalı. Bir ince nüans var. Sayın belediye başkanı burada olsaydı soracaktım. Bir şeyi açıklamasını istiyorum. Galatasaray'ın Arena diye stadı yapıldı. Bu stadyumu devlet GS'ye verdi. Çıktıkları stadyum da kendi malları değil. Aynı bizim konumumuz. Galatasaray'ın bu stadyuma 1 kuruş katkısı yoktu. Sn. Başkanın düşüncesini tahmin ediyorum yanılmayı da çok istiyorum. Ticari alanları 10 yıllığına finans edebilmek için kiralaması söz konusu. 10 yıl sonra Bursaspor'a verilsin. Biz şu andaki stadyumun altında uyduruk dükkanlar var. Biz bu dükkanların bir tanesini tahliye edemedik”.
 

NEREDEYSE BELEDİYE SUÇLU OLDU
Divandaki ilk konuşmasında “Yeni statta çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki sezonun ikinci yarısına yetiştirilmeye çalışılıyor. Bu stat Bursa ve Bursaspor için yapılıyor. Bursaspor maçlarını burada oynayacak ve sahibi olarak burada bulunacak” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi temsilen Divan Kurulu'na katılan Kent Konseyi Başkanı Semih Pala Yazıcı'nın konuşmasının ardından yeniden kürsüye çıktı. Semih Pala, bu kez, “Sayın Yazıcı bu stat konusuna bu şekilde girmemeliydi. Neredeyse Büyükşehir Belediyesi suçlu oldu. Siz diyorsunuz ki hepsi bizim olsun. Önce şu stadyum bir bitsin. 120 trilyon para lazım. Hadi her şeyi istemek kolay. Havuzlupark, Özlüce'yi, Otoparkı al. Yöneticilerin bir proje ortaya koymasını istiyor” dedi.
 

BAŞKA YERE ÇEKMEYİN
Semih Pala'nın bu sözlerinin ardından ortam gerildi. Oturduğu yerden ayağa kalkan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı Pala'nın konuşmalarına itiraz etti. Yazıcı ben kimseyi suçlu ilan etmedim. Konuşmalarım başka yere çekilmesin” dedi. Bu sırada Divan Başkanlık Kurulu Üyesi Burhan Vatan da Yazıcı'ya “Ben de konuşmanızı Sayın Pala gibi anladım” deyince tansiyon arttı. Araya giren Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya yükselen tansiyonu düşürmeye çalıştı. Şankaya, “Biz herkese davetiye gönderdik. Gelmeseler de onlara mesaj gidecek. Biz bir işi başlattık. Bunu sizler götüreceksiniz” dedi.
 

STADYUMU DOLDURAMIYORUM
Şankaya'nın ardından yeniden kürsüye çıkan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı son kez çıktığı kürsüde bu kez şöyle konuştu: “ Benim fevri olmamı lütfen yanlış algılamayın. Ben Bursaspor'un başkanıyım. Bursaspor'un menfaatlerini her şekilde korumak zorundayım. Burada siyaset mi yapıyorum. Boş tribünlere oynayacaksak hiç gitmeyelim. Stadyumla ilgili yanlış bir şey mi söyledim. Sadece tribünlere giden bir Bursaspor ise hiçbir katkısı olmaz. Ben bugünkü stadyumu dolduramıyorum. Galatasaray'ı örnek gösteriyorum. İsim hakkını dahil büyük paralara sattı. Bütün ticari yerlerini kendisi organize etti. Bunu istemenin nesi yanlış? Ben neyi istiyorum. Bu kadar para lazım diyorsunuz. Doğrudur ben bu işleri bilmeyen adam mıyım? Bu toplantının ana gayesi tümüyle Bursaspor'a verilmesiydi. Stadyum bir bitsin anlayışına katılmıyorum. Stadyum bitmeden olur onu da pazarlarsın. Yanlış anlattığımı sanmıyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.