Hava Durumu

'Paralel yapı'nın eğitim kurumlarına kayyum şoku

Bursa’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında paralel yapıya ait 25 ayrı eğitim kurumuna kayyum atandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Paralel yapı'nın eğitim kurumlarına kayyum şoku
Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğinden yapılan açıklamada, Bursa İl merkezinde faaliyet gösteren Erguvan Özel Eğitim İşletmeleri Tic.A.Ş., Etkin Grup Özel Eğitim Sanayi Tic.Ltd,Şti, Silm Eğitim Tesisleri İşletmeleri Tic. A,Ş, ile Yeşilırmak Kehkeşan Özel Eğitim A.Ş. ismli şirketin FETÖ/PDY terör örgütünün doğrudan kuruluşu olduğunun tespit edildiği bildirildi. 

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Şirket yönetim kurulu ve üyelerin yasadışı FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları , şirket ve alt kuruluşlarının soruşturma tamamlanmadan mal varlığını el değiştirmesi ciheti ile girişimlerde bulunabilecekleri gibi isnat edilen suçun şirket faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunun aydınlatılması ve bu yöndeki maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasının sağlanması, soruşturma konusu suçun silahlı terör örgütü kapsamında olduğu, Bu şirketlerin FETÖ/PDY adı altındaki yapılanmanın finansman destek sağlama faaliyetlerinde bulunduğundan Bursa Merkezli 4 şirket ile bu şirketlerin alt kuruluşu olan 25 ayrı özel okul ve dershaneye Bursa 4. Sulh Ceza Mahkemesince kayyum atanması yapılmıştır"


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.