Hava Durumu

Parayı koca kazanıyorsa onun dediği olur

Defne Samyeli, ailelerin kızlarının eğitim seviyesi için çaba harcamak yerine, iyi yaşaması için kısmet arayışında bulunmasının, 'eli kırbaçlı' kadınlar ürettiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2014 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Parayı koca kazanıyorsa onun dediği olur

Defne Samyeli, Milliyet Cadde'deki bugünkü yazısında, ailelerin kız çocuklarına vereceği rehberliğin öneminden, geleceklerine olan etkisinden bahsetti. Kendilerini geliştirmeyerek, kocasının eline bakan kadınların, sunulan standartta yaşamaya razı olması gerektiği tespitini yaptı.

KIZLAR İYİ BİRER KISMET İÇİN KODLANIYOR

Kızların okula yollansa bile küçük yaştan itibaren 'iyi birer kısmet' bulsunlar diye kodlandığının altını çizen Samyeli, ekonomik sınıfları fark etmeden anne ve babaların kızlarını ömür boyu rahat ettirebilecek bir damat arayışı içinde olduklarının bir gerçek olduğunu yazdı.

KOCA ELİNE BAKAN KADINLAR KENDİ SEÇİMLERİNİ YAPAMIYOR

Fakat, güzellik ve gençliğin geçici olduğunu, bilgi ve becerinin dış görünüşten daha çarpıcı olduğunu; aksi takdirde koca eline bakan kadınların hayatlarındaki seçimleri kendilerinin yapamayacağını ifade etti.

BU YÜZDEN ELİ KIRBAÇLI KADINLAR OLUŞUYOR

Samyeli'ye göre bu durum, 'eli kırbaçlı kadınlar' kategorisini üretiyor. Ve bu kategorideki kadınlar "Benim param benim param, senin paran da benim param" diyerek erkekleri daha çok çalıştırıp hayatlarını mahvediyor ve ekliyor: "Takdir edilmediği bir evde sonsuza dek kim kimin için çabalar ki?"

BÖYLE YAŞAMAYA RAZI OLUN YA DA..

Defne Samyeli'nin 'eli kırbaçlı' kadınlara tavsiyesi ise şu: "Eve giren tek para kocadan geliyorsa, onun sınırlarının getirdiği standartta yaşamaya razı olmak lazım. Ya da daha iyi bir gelir için eşi sözle dövmek yerine motive etmek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.