Hava Durumu

Parkta sigara içtikleri için gözaltına alındılar

Beşiktaş Maçka Parkı'nda dün akşam saat 21.30 sıralarında bankta oturan gazeteci Mustafa Erdem Kahveci ile Avukat Burcu Özaydın, iddiaya göre yanlarına gelen polisler tarafından açık havada sigara içmemeleri için uyarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Parkta sigara içtikleri için gözaltına alındılar

Ardından da kimlikleri istendi. Açık havada sigara içmenin yasak olmadığını belirten Özaydın ve Kahveci, kimliklerini de göstermedi. Bunun üzerine polisler ile Özaydın ve Kahveci arasında tartışma çıktı. Tartışma sonunda da Avukat Burcu Özaydın ile Gazeteci Mustafa Erdem Kahveci gözaltına alınarak Harbiye Polis Merkezi'ne götürüldü.

Olayla ilgili arkadaşlarını karakolda ziyaret eden ve açıklama yapan Avukat Müşir Deliduman, "Özaydın ve Kahveci'nin gözaltına alınmalarının hukuki bir nedeninin olmadığını belirterek, "Avukat hanım ve gazeteci arkadaş ters kelepçe takılarak gözaltına alınmışlar. Bu düpedüz işkencedir. Açık alanda sigara içmek ne zamandan beri yasak oldu anlam veremiyoruz?" dedi.

Hastaneye giderek ters kelepçe takıldığına dair rapor alan avukat ve gazeteciye polisler ters kelepçe takılmadığı yazan tutanağı imzalatmak istediler. Avukat Müşir Deliduman ise arkadaşlarına tutanağı imzalatmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.