Hava Durumu

Paşa Çiftliği'nin sahibi Dinçsoy vefat etti

Paşa Çiftliği'nin hissedarlarından Ali Muhittin Dinçsoy, 90 yaşında vefat etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Paşa Çiftliği'nin sahibi Dinçsoy vefat etti
Bursa'nın en büyük çiftliklerinden Paşa Çiftliği'nin sahibi Ali Muhittin Dinçsoy vefat etti. Bir süredir çeşitli sağlık problemleri yaşayan 90 yaşındaki Dinçsoy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Dinçsoy’un cenazesi 19 Nisan Salı günü Ulucami’de kılınacak ikindi namazı sonrası Emirsultan Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedilecek.

2009 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kalp ameliyatı olan Dinçsoy'u Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de ziyaret etmişti.



ALİ MUHİTTİN DİNÇSOY KİMDİR?

1926 yılında Bursa'da doğan Ali Muhittin Dinçsoy Bursa eski belediye başkanlarından Muhittin Dinçsoy'un oğludur. İlköğrenimini Bursa'da, orta ve lise öğrenimini ise İstanbul'da Saint Joseph Lisesi'nde yaptı. Fransız Filolojisi'ni bitirdi. Tarımcılığı seçti. Aileden kalan  Paşa Çiftliği'nin işletmeciliğini üstlendi. 1996 yılında otomotiv sektörüyle ilgilenmeye başlayan Dinçsoy, Peugeot  ve Alfa Romeo otomobilleri satış temsilciliğini yaptı. Ali Muhuttin Dinçsoy, Bursa Atlı Spor ve Bursa Rotary kulübü üyesidir.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.