Hava Durumu

Patlamada tek şüpheli var!

Erdoğan'ın açıklaması sonrası Reyhanlı'da patlamada gözler Suriye'de.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2013 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2013 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Patlamada tek şüpheli var!

Başbakan Erdoğan ABD ziyaretine 1 hafta kala Amerikan NBC kanalına röportaj verip Suriye'de uçuşa yasak bölge ilan edilmesine destek vereceklerini söylemişti. Erdoğan, ABD'nin Suriye'de uçuşa yasak bölge uygulaması konusunda adım atması halinde Türkiye olarak buna "evet" diyebileceklerini söyledi.

"OBAMA'NIN KIRMIZI ÇİZGİSİ GEÇİLDİ"

"Rejimin kimyasal silahlar ve füzeler kullandığı açık" diyen Erdoğan, silahların ne zaman ve nerede kullanıldığına dair detay vermedi, ancak ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD'nin harekete geçip geçmemeye karar verme noktasında "kırmızı çizgisi"nin geçildiğine inandığını belirtti. Erdoğan, "Bu çizgi çok önceden geçildi" ifadesini kullanmıştı.

ŞUBAT AYINDA DA CİLVEGÖZÜ'NDE SALDIRI OLMUŞTU

Hatay/Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısında, 11 Şubat 2013 tarihinde kanlı bir teröreylemi gerçekleştirilmişti. Cilvegözü saldırısı sonrası 17 kişi hayatını kaybetmişti. Olay sonrası 1'ü Türk 4 Suriyeli tutuklanmıştı.

Başbakan'ın ABD ziyareti öncesinde böyle bir patlamanın olması Esad ve yönetiminin Erdoğan'a terörist bir mesaj yollaması olarak değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.