Hava Durumu

Patrik Mutafyan için cenaze töreni düzenlendi!

Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan, Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Çok sayıda siyasinin ve ruhani liderin katıldığı tören sonrası Patrik Mutafyan'ın cenazesi, Şişli Ermeni Mezarlığı'ndaki patriklik bölümüne defnedildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2019 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Patrik Mutafyan için cenaze töreni düzenlendi!

Tedavi gördüğü Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde 63 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan için Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, DSP Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, çok sayıda Ruhani lider ve yurt dışından da çok sayıda Ermeni vatandaş katıldı.

Uğurlama töreni öncesi kilisede Pazar ayini yapıldı ve Mutafyan için dualar edildi. Törenin ardından Mutafyan'ın cenazesi kilisenin karşısında bulunan konutuna getirildi. Burada Mutafyan için kısa bir tören daha düzenlendi.
Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan'ın cenazesi konvoy eşliğinde Şişli Ermeni Mezarlığı'ndaki patriklik bölümüne defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.