Hava Durumu

Pehlivanlar er meydanında

Geleneksel DAĞDER Yağlı Pehlivan Güreşleri yarın saat 17.00'de Atatürk Stadyumu Meydanı'nda yapılacak. Ata sporunun yaşatılması adına düzenlenen organizasyon için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pehlivanlar er meydanında

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen ve yarın saat 17.00'de Atatürk Stadı Meydanı'nda yapılacak '9. Geleneksel DAĞDER Yağlı Pehlivan Güreşleri' ile Bursa'nın unutulmaz bir organizasyona ev sahipliği yapacağını söyledi. Başkan Aktaş, "Ata sporumuz olan yağlı güreşi, Osmanlı'nın ilk payitahtı Bursa'da yaşatmak, güreşin gelişimine destek olmak ve gençlerimizi bu sporla tanıştırıp teşvik etmek istiyoruz. Güreşler Atatürk Stadyumu Meydanı'nda olacak. Dolayısıyla bu organizasyon 'Millet Bahçesi'nde icra edilen ilk organizasyon olacak. 21 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek olan güreşler saat 17.00'de başlayacak ve aynı zamanda ilk gece güreş organizasyonu olacak" şeklinde konuştu.

KIRKPINAR'DAN EKİP GELİYOR

Başkan Aktaş ayrıca, yağlı güreşlerin önemli unsurlarından olan güreş cazgırlığını İznikli Pele Mehmet ile Pele Bülent'in yapacağını, yağlı güreşlerin bir diğer önemli unsuru olan davul zurna ekibinin de Kırkpınar Davul Zurna ekibi olacağını söyledi. Basın toplantısında konuşan DAĞDER Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya da "DAĞDER'in spor anlamında bir değerin varlığını sürdürmesi hedefiyle 9 yıl önce başlatılan yağlı güreşler, bizim milli ve manevi sporumuzdur. Bu sporun yaşaması, yaşatılması ve gelecek nesillerle aktarılmasını hedefliyoruz" diyerek organizasyona destek veren Başkan Aktaş'a teşekkür etti. Bursa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de milli değerlerin gençlere ulaştırılması adına önemli bir organizasyon gerçekleştirileceğini ifade etti.

Şampiyon pehlivanlar gelecek

Kırkpınar'da kemer almış ve derece yapmış 22 başpehlivanın katılacağı güreşlerde Osman Aynur, Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu, Ünal Karaman, Şükrü Kazan, Faruk Akkoyun, Süleyman Aykırı, Ahmet Kavakçı, Mahmut Kavakçı, Ertuğrul Dağdeviren, Cengiz Zengin, Durmuş Altun, İsmail Erkal, İsmail Koç, Hüseyin Şahinal, Osman Özgün, Onur Şener, Mustafa Başdemir ve Ali Gökçen gibi önemli güreşçiler mücadele edecek. Güreşler minik ve baş olmak üzere 13 kategoride gerçekleşecek ve toplam 260 civarında pehlivan yarışacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.