Hava Durumu

Pençe Harekâtı'nda 5 terörist öldürüldü!

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Harekatı'nda 5 terörist daha etkisiz hale getirildi. Harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27 oldu. Bakanlık terör hedeflerinin gece gerçekleşen harekatla nasıl imha edildiğini de paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2019 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pençe Harekâtı'nda 5 terörist öldürüldü!

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından, 27 Mayıs'ta başlayan harekata ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Buna göre, harekatta 5 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27 oldu.

GECE OPERASYON GÖRÜNTÜSÜ PAYLAŞILDI

Bakanlık ayrıca sosyal medya hesabından, "Hakurk bölgesinde devam eden Pençe Harekâtında, Hava Kuvvetlerimiz de gece gerçekleştirdikleri harekâtla PKK'lı teröristlere ait hedefleri başarıyla imha etti" mesajını görüntüyle birlikte paylaştı.

SIĞINAKLAR YOK EDİLİYOR

Pençe Harekatı kapsamında, 3 katlı ve 5 bölmeli bir mağara ile 5 sığınak tespit edildiği, çok miktarda mühimmat ve el yapımı patlayıcı (EYP) imalinde kullanılan malzemeler ele geçirildiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı devam ediyor.

Harekat kapsamında, inşa edilmiş 3 katlı ve 5 bölmeli mağarayla, 1'i jeneratör odası olmak üzere 5 sığınak tespit edildi.

Teröristlerin kullandığı mağara ve sığınaklarda 80 adet şeritte doçka mühimmatı, 27 adet dolu AK-47 şarjörü (toplam 810 adet mühimmat), 5 çuval dolusu örgütsel kitap, 150 adet kalem pil, 2 adet 3,5 kilovatlık jeneratör, 3 çuval amonyum nitrat, 70 adet dolu mazot ve su bidonu, sığınak yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

PKK'lı teröristlerin kullandığı belirlenen sığınaklarının imhasına devam edildiği de bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.