Hava Durumu

Pentagon'dan flaş Türkiye ve Irak açıklaması!

Pentagon, Türkiye'nin desteğiyle ÖSO'nun ele geçirdiği Dabık hakkında yaptığı açıklamada 'Türkleri ve Suriyeli muhalifleri alkışlıyoruz' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pentagon'dan flaş Türkiye ve Irak açıklaması!
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin kuzeyindeki Dabık köyünün terör örgütü IŞİD'ten alınmasına ilişkin, "Dabık halkını IŞİD baskısından kurtarmak için yürütülen harekata katılan Türk ve Suriyeli muhalif güçleri alkışlıyoruz." dedi.

"DABIK ÖYLE ÖNEMLİYDİ Kİ..."

Peter Cook, bugünkü basın toplantısına Dabık'ın IŞİD'ten temizlendiğini vurgulayarak, başladı.

" Türkiye tarafından desteklenen ve IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun da destek verdiği Suriyeli muhalif güçler Dabık dahil 6 kasaba ve köyü IŞİD'ten kurtardı" diyen Cook, "Dabık'ın kurtarılması askeri ve sembolik önem taşıyor. Dabık, IŞİD'in propagandası için öyle önemliydi ki bu terör örgütü dergisine buranın adını vermişti. IŞİD barbarca zulmünü Dabık'ta da gösterdi ve hatta son zaferinin burada gerçekleşeceğini iddia etmişti. Ama bunun tersine Dabık'ta yenilgiye uğradılar." ifadesini kullandı.

"TÜRKLERİ VE SURİYELİ MUHALİFLERİ ALKIŞLIYORUZ"

Dabık'ın alınmasında Türkiye ile ABD arasındaki koordinasyondan da özellikle memnuniyet duyduklarını aktaran Cook, "Dabık halkını IŞİD baskısından kurtarmak için yürütülen harekata katılan Türk ve Suriyeli muhalif güçleri alkışlıyoruz." diye konuştu.

Cook, Dabık çevresinde IŞİD'in direniş gösterdiğini, örgüt mensuplarının kaçmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, "Kaçmaları IŞİD'in Suriye'deki durumunu ve gücünün nasıl azaldığını gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.