Hava Durumu

Perakende Sektörü Zirvesi BTSO'da gerçekleştirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde BEBKA işbirliğiyle düzenlenen Perakende Ticaret Sektörü Zirvesi, sektör ve kurum temsilcilerini buluşturdu. Zirve, Türkiye ekonomisinin büyümesine güç katan sektörün geleceğine ışık tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Perakende Sektörü Zirvesi BTSO'da gerçekleştirildi

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğiyle Perakende Sektörü Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Oda Hizmet Binası'nda düzenlenen zirvenin açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük 7. perakende pazarı konumunda olduğunu söyledi. Ekonomik büyüme ile satın alma gücünün artması ve modern perakende sektöründeki hızlı gelişmenin sektörün markalaşma sürecini hızlandırdığını belirten Gülmez, "Perakende sektörünün performansını, müşteri merkezli üretim, hizmet ve satış stratejileri ile operasyonel mükemmellik belirliyor. Ticari faaliyetlerde yüksek katma değerli hizmet üretimini ve verimlilik artışını sağlamalıyız. Teknoloji kullanımının ve yeniliğin özendirilerek hizmet kalitesinin artırılmasını temin etmeliyiz. Sektörlerimizin ticaret faaliyetlerinin toplulaştırılması için ticaret bölgeleri kurmalıyız" dedi.

"ALIŞVERİŞ GÜNLERİ SEKTÖRE GÜÇ KATIYOR"

İbrahim Gülmez, Bursa'nın sanayi ve ihracat kenti olmasının yanı sıra yüksek bir perakende ticaret potansiyeline sahip olduğunun altını çizerek, "Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdiğimiz Perakande Ticaret Konseyi'miz; strateji ve proje üretmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri etkinilğimiz de perakende ticaretin güçlenmesine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

CİRO 441 MİLYAR TL'YE ULAŞTI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, zirvenin Türkiye ekonomisinin büyümesinin en önemli güçlerinden birisi olan perakende ticaret sektörünün gündemindeki birçok konunun ele alınmasını sağladığını vurguladı.

Bursa Vali Yardımcısı ve BEBKA Genel Sekreter Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, sektör temsilcileri, kamu kurumları ve akademisyenlerin katılımıyla yapılan 'Perakende Ticaret Zirvesi'nin sektörün geleceğine ışık tuttuğunu kaydetti.

Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz, Türkiye perakende sektörünün ekonominin lokomotifii konumunda olduğunu söyledi. Tokgöz, Türkiye'de 2.7 milyon işletmenin bulunduğu, sektörde toplam cironun 441 milyar TL'ye ulaştığını söyledi.

BESOB Başkanı Arif Tak ise zirvenin düzenlenmesinde katkı sunan BTSO, BEBKA ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adem Başar, Bakanlığın perakende sektörüne yönelik gerçekleştirdiği düzenlemeler hakkında sunum yaptı.

"DÜNYADA PAZARLAMA YÖNTEMLERİ DEĞİŞTİ"

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen panelde konuşan BTSO Perakende Ticaret Konseyi Başkanı Berna Kırcı Aşıroğlu, BTSO Perakende Ticaret Konseyi öncülüğünde gerçekleştirilen zirvenin sektör için büyük önem taşıdığını ifade etti. Perakende ticaret konusunda dünyada büyük bir değişimin yaşandığını belirten Aşıroğlu, müşterinin ihtiyaçlarına cevap veren yeni pazarlama kanallarının kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Aşıroğlu, "Artık dünyada pazarlama şekilleri değişti. Önümüzdeki fırsatları değerlendirelim. Müşterileri mağazamıza çekebilmek için bütün iletişim kanallarını kullanmalıyız. Farkındalık oluştururmayı başarırsak, rekabetteki yerimizi de sağlamlaştırabiliriz" dedi.

"SEKTÖRÜ BİRLİKTE BÜYÜTELİM"

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakencileri Federasyonu Başkan Vekili ve KOÇTAŞ CEO'su Alp Önder Özpamukçu, perakendenin Türkiye'nin dördüncü büyük sektörü olduğunu ifade etti. Sektörün cirosal büyüklük açısından da imalattan sonra geldiğine dikkat çeken Özpamukçu, perakende sektöründeki büyümenin Türkiye'nin büyümesinden daha yüksek düzeyde olduğunu kaydetti. Özpamukçu, "Ülkenin üretimini ve ürünlerini pazara sunacak dinamiklere her zaman ihtacımız var. Perakendeciliğin de bu anlamda önemli bir görevi var. Ülke ekonomisinin lokomotifi olan sektörün organize olması ve kurumsallaşmaya ihtiyacı var. Bizim işimiz dünya ile rekabet etmek olmalı. Bu nedenle ortaklık kültürünü yaygınlaştırmamız lazım. Sektörün büyümesi için hep birlikte çalışalım" ifadelerini kullandı.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Çağatan Taşkın ise perakende sektöründeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.