Hava Durumu

Perşembe yakalattı, Cuma kendisi yakalandı

Türkiye çapında dün yargıya Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı olan 'ByLock' operasyonu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 06:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 06:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Perşembe yakalattı, Cuma kendisi yakalandı

Eski ve yeni HSYK üyesi 1800 yargı mensubunun 'ByLock' kullandığının belirlenmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında 189 hâkim ve savcı hakkında dün gözaltıkararı çıkardı.

KIRMIZI LİSTEYE GÖZALTI

Gözaltı kararı verilen hâkim ve savcılar arasında Konya'da, 'ByLock' kullanan FETÖ üyelerine yönelik soruşturmayı yürüten ve önceki gün birçok şüpheliye yakalama kararı veren Konya Cumhuriyet Savcısı Fatih Sarıtaş da vardı. Sarıtaş dün bu programı kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Anayasal Suçlar Bürosu'nda görevli FETÖ mensubu yargı mensupları hakkındaki soruşturmayı yürüten Ankara Savcısı Murat Karagöz de dün 'ByLock'tan yakalandı.

FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve 'ByLock' programını yoğun şekilde kullananların bulunduğu 'kırmızı liste'de yer aldığı belirtilen 47 kişi hakkında da dün yakalama kararı çıkarılırken, 24'ü gözaltına alındı. Şüpheliler arasında bir HSYK müfettişi ve Türkiye genelindeki adliyelerde görev yapan hâkim ve savcılar ile 12 Yargıtay ve 5 Danıştay tetkik hâkimi olduğu bildirildi.

YARGITAY'DA ARAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine dün Ankara Adliyesi ve Yargıtay binasında da arama yapıldı. Odalarda ve bilgisayarlarda FETÖ izi arandığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.