Hava Durumu

Peşmergeler PKK ile çatıştı

Irak'ın Sincar (Şengal) ilçesindeki Suriyeli Peşmergelerin, terör örgütü PKK'ya bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ile çatıştığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2017 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2017 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Peşmergeler PKK ile çatıştı

Mesut Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre, Sınune kasabası yakınlarındaki Hanesur bölgesinde sabah saatlerinde Suriyeli Peşmergeler ile PKK'lılar arasında çatışma yaşandı. Habere göre; çatışmada bir YBŞ'li ölürken, üç YBŞ'li ile dört Peşmerge yaralandı.

Peşmerge komutanları, ilk olarak YBŞ'lilerin ateş açtığını belirtti.

Roj Peşmergeleri olarak bilinen Suriye Peşmergeleri, sınır bölgesini korumak için dün Sınune-Hanesur arasındaki bölgeye konuşlanmıştı.

Suriye Peşmergeleri komutanlarından Albay Kadir Şeyh Memi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Güçlerimizden 500'ünü Şengal (Sincar) ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesur köyü arasında konuşlandırdık" ifadelerini kullanmıştı. Suriyeli Peşmergelerin sevk edildiği bölgelerin PKK'nın elinde olduğunu belirten Memi, "PKK militanlarının bölgeden çıkarılması için oraya güç takviyesi yaptık" demişti. Memi, PKK'nın bölgeden çıkarılması için kendilerinin bağlı bulundukları merkezden daha fazla Peşmerge'nin gönderilmesi talebinde de bulunduklarını söylemişti.

Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesun bölgesi Irak-Suriye sınırında yer alıyor. Terör örgütü PKK, Ağustos 2014'te DEAŞ'ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.