Hava Durumu

Pinto tele-milli

Bursaspor'un gol makinesi performansının ödülünü milli takıma seçilerek aldı. Deneyimli futbolcuyu telefonla arayan Şili Milli Takım Teknik Direktörü Claudio Borghi kendisini dünya kupası eleme maçlarına davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2012 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2012 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pinto tele-milli
Attığı gollerle Bursaspor'un yükselişinde büyük pay sahibi olan Sebastian Pinto performansındaki bu yükselişin ödülünü çok uzaklardan, ülkesi Şili'den aldı. Yeşil Beyazlı takımda çıktığı 18 maçta 13 gol atarak kariyerinin en parlak günlerini yaşayan başarılı krampon, teknik direktör Claudio Borghi'nin açıkladığı Şili Milli Takımı'nın Brezilya'nın ev sahipliğini yapacağı 2014 Dünya Kupası elemelerinde Bolivya ve Venezüella maçları kadrolarına davet edildi. Borghi, Pinto'yu telefonla arayarak kendisini 2 ve 9 Haziran'da oynanacak maçlarda milli takıma seçtiğini bizzat bildirdi.

BENDEN MUTLUSU YOK
Ülkesi Şili'de yayınlanan röportajında milli takım teknik direktöründen aldığı bu haberden dolayı çok sevinçli olduğunu belirten golcü futbolcu, "Anlaşılan bazı şeyler benim için iyi gidiyor. Telefonum çaldığında çok heyecanlandım. Borghi'nin beni kadroya bizzat davet etmesi sevindirici. Humberto Suazo gibi bizim için önemli bir forvetin yanında ben de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Milli takımdaki tüm oyunculara büyük saygı duyuyorum. Umarım hem benim hem de takımım için iyi bir süreç geçirir ve Dünya Kupası yolunda başarılı sonuçlara imza atarız" diye konuştu.

BENİM İÇİN SON ŞANSTI
Pinto röportajında Bursa'da geçirdiği süreçle ilgili de bilgi verdi. Golcü futbolcu, ülkesinden çok uzakta bulunmasına rağmen iyi bir ivme yakaladığını, adaptasyonla ilgili bir sorun yaşamadığını kaydetti.  Şilili forvet, "Ülkemden çok uzaktayım. Bu yurtdışı deneyimim kötü geçseydi belki de kariyerim büyük yara alacaktı. Ancak ben zor olanı başardım ve iyi maçlar çıkardım. Bursa'da çok sevildiğimi gördüm. Taraftar ve takım arkadaşlarımla iyi iletişim kurdum. Türkiye'de attığım goller ve iyi performansım sonucunda da milli takıma davet edildim. Bana tanınan bu imkanları ve şansı iyi değerlendirmek zorundayım" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.