Hava Durumu

Pistten çıkan uçağın kokpitinde neler yaşandı! İşte o anlar

Ankara-Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak denize 25 metre kala toprağa saplanıp yamaçta duran Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının kokpitinde neler yaşandı? Kazanın ardındaki gerçek tam olarak açıklanmasa da havayolu şirketleri Trabzon Havalimanı'ndaki kazanın ardından simulatörde aynı hataları bilerek yaparak test etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pistten çıkan uçağın kokpitinde neler yaşandı! İşte o anlar

Günde ortalama 80 uçak Trabzon Havalimanı'na iniş kalkış yapıyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kontrolden çıkmış, pistin kuzey yönünde deniz tarafına doğru sürüklenmişti. İniş takımları, balçığa dönüşen toprağa saplanan uçak, denize 25 metre kala durabilmişti. Uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat ölümden dönmüştü.

PİLOT YAŞANANLARI TEKRARLADI

Hem yolcular, hem de uçuş havayolu çalışanları kazanın ardından nedenini merak ediyordu. Sözcü'den Turgut Erat'ın haberine göre, Kazanın nedeni henüz tam olarak açıklanmadı ancak havayolu şirketleri kazanın meydana gelişini simulatörde simule etti ve sonuç aynı oldu.

UÇAK PİSTTEN ÇIKTI

Simülasyonda uçan pilot aynı koordinatları izleyerek aynı hataları bilerek yapacak şekilde benzerini denedi. Sonuç neredeyse aynı oldu. Uçak pistten çıkıp denize doğru yöneldi.

KAYNAK: SÖZCÜ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.