Hava Durumu

Piyasaları ateş bastı

Dolar çarşamba akşam ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kararları sonrasında yüzde 1’e yakın değer kaybetti ve dün sabah saatlerinde 2.1290 seviyesinden alıcı buldu. Gün içinde 2.1217 seviyesine kadar gerileyen Amerikan Doları serbest piyasada günü 2.1280’den kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2014 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Piyasaları ateş bastı

Dün akşam saatlerinde ABD Başkanı Barack Obama’nın Irak’taki son gelişmeler hakkında bir açıklama yapacağının açıklanmasının ardından Dolar yeniden uçuşa geçti. Dolar Obama’nın operasyon sinyali vereceğine dair kaygılarla 2.1470 seviyelerine kadar yükseldi. Amerikan ordusunun Irak hava sahasında keşif uçuşuna başladığına dair haberlerle destek alan Dolar 2.15 seviyesini yeniden test etti. 

Ancak Obama’nın merakla beklenen konuşmasında Irak'a 300 özel kuvvetler mensubu göndereceklerini ve Bağdat ile Kuzey Irak'ta ortak operasyon merkezleri oluşturacaklarını söylemesiyle doların ateşi biraz düştü.

Bu sabah güne 2.1472 seviyesinden başlayan Dolar daha sonra gelen satışlarla saat 11.35 itibarıyle 2.1410 seviyelerine geriledi. Saat 17.15 itibarıyla 2.1490 seviyesinden işlem görüyor.

Bankacılar, Türkiye'nin petrol fiyatlarına olan hassasiyeti ve ihracatının olumsuz etkileneceği endişeleriyle TL'nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre daha çok değer kaybettiğini belirtirken, Fed iyimserliği ile yaşanan düşüşün neredeyse tamamı geri alındı.

Petrol ve altın yükseliyor

Sünni militanlar Irak'ın kuzeyinde bulunan ülkenin en büyük rafinerisi Baiji'ye saldırmasının ardından petrol arzında kesintiye uğrayabileceği endişesi ile petrol fiyatları 115 dolar ile dokuz ayın en yükseğine yakın seviyede işlem gördü.

Geçtiğimiz haftalarda 83 liraya kadar düşen gram altının fiyatı Irak'ta yaşananlarla 90 liraya çıktı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.