Hava Durumu

PKK cami cemaatini rehin aldı

Muş'ta 3 gün önce PKK'lı teröristlerin Kızılağaç Jandarma Karakolu'na düzenlediği saldırının detayları ortaya çıktı. PKK'lı teröristlerin öğle saatlerinde namaz kılmak için gelenleri rehin alarak camiden karakola ağır silahlarla ateş açtıkları öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK cami cemaatini rehin aldı
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen,Muş'ta Kızılağaç Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, teröristlerin cemaati rehin alarak camiden karakola ateş açtığını ve karşılık verilmesi halinde propaganda yapmayı planladığını söyledi.

Muş'un Kızılağaç beldesindeki jandarma karakoluna 3 gün önce PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen ve bir korucunun şehit olması 3 korucunun da yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırıda terör örgütünün kirli planlarını hayata geçiremediği ortaya çıktı.

Kirli oyun amacına ulaşamadı

Konuya ilişkin açıklama yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen, Kızılağaç beldesine öğle saatlerinde gelenterörist grubunun karakol yakınlarındaki camide cemaati rehin aldığını söyledi. Teröristlerin caminin camlarına yerleştirdikleri uzun namlulu silahlarla jandarma karakoluna saldırdıklarını anlatan Sözen, askeri yetkililerin sağduyusu sayesinde PKK'nın "kirli oyununun" amacına ulaşmadığını anlattı.

Askerin ve korucunun sağduyusu sayesinde kirli oyun engellendi

Burada PKK terör örgütü, biz camide vatandaşları rehin tutalım, buradan askere saldıralım, birincisi asker eğer camiye bize karşı karşılık verirse ve camiye saldırırsa 'asker camiye saldırdı' diye bir propaganda yapıp silahlı kuvvetlerini zorda bırakmak ve kendilerini aklamak üzere bir senaryonun içerisine gireceklerdi.  İkincisi, ola ki, asker saldırdığında buradaki sivil vatandaşların askerden gelen kurşunlarla ölmesi durumunda 'asker vatandaşa camide kıyım, katliam yaptı' şeklinde ellerini güçlendirecek bir propaganda içerisinde olacaklardı. Allah'a çok şükür ki, orada o karakolun emir komutasını yürüten komutanlarımızın sağduyusu karşısında, PKK terör örgütü amacına ulaşmamıştır. Orada askerimiz de korucumuz da şehit olma pahasına ateşin camiden geldiğini gördüklerinde hiçbir şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Peygamber Ocağı olması gerektiği için camiye karşı bir saldırıda bulunmamışlardır. PKK terör örgütünün Muş'taki en son kirli ve kanlı senaryosu da bir kez daha önlemiştir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.