Hava Durumu

PKK'dan bomba yüklü araçla saldırı! 11 polis şehit, 78 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda 11 polis şehit oldu, 3'ü sivil 75'i polis 78 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 07:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 07:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK'dan bomba yüklü araçla saldırı! 11 polis şehit, 78 yaralı
Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, saldırıda 8 polis memuru şehit oldu, 4'ü ağır 70'in üzerinde kişi yaralandı. Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluşurken, Şırnak-Cizre karayolu ulaşıma kapatıldı.

Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken yaralılar hastaneye sevk edildi. Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı geldiğini açıkladı.

\"\"

Cizre’nin Konak Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK’lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi.

\"\"

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti. Cizre’nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı.

\"\"

11 ŞEHİT, 78 YARALI

Saldırıda ilk belirlemelere göre, 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçakambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.



YAYIN YASAĞI GELDİ

RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı geldiğini açıkladı. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"26 Ağustos 2016 tarihinde Cizre'de meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak Başbakanlığın 26.08.2016 tarih ve 02795 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür."

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ şu açıklamayı yaptı:"Cizre'de şehitlerimiz var, 4'ü ağır 70'den fazla yaralı var. Şehit sayısı ile şu anda size net bilgi veremem Şırnak Valiliği size net bilgiyi verecek. Biz Sağlık Bakanlığı olarak bu gibi durumlarda daha çok yaralılarla ilgileniyoruz. umarım şehit sayısı daha fazla artmaz"

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat: 06.45 civarında PKK Terör örgütünce emniyet müdürlüğü çevik kuvvet birim amirliğinin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup; Hain saldırı sonucu (11) polis memurumuz şehit olmuştur. (3) sivil (75) polis memuru olmak üzere toplam (78) yaralımız mevcut olup bunlardan (4) ü ağır olmak üzere (5) yaralımız Diyarbakır Dicle üniversitesine, (4) yaralımız Mardin devlet hastanesine sevk edilmiştir. (2) yaralımızın Cizre devlet hastanesinde tedavisi devam etmektedir.

Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." denildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.