Hava Durumu

PKK'nın elinde hâlâ 3 Türk var

İçişleri Bakanı Muammer Güler, PKK'nın mart ayı ortasında 8 kamu görevlisini serbest bırakmasından önce bir soru önergesine verdiği yanıtta, örgütün elinde 11 kişinin bulunduğunu bildirdi. Bu durum, 8 kamu görevlisinin serbest bırakılmasının ardından örgütün elinde 3 kişi daha kaldığını ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK'nın elinde hâlâ 3 Türk var

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'un PKK tarafından kaçırılan vatandaşlara ilişkin soru önergesine yanıt veren Güler, örgütün elinde 11 vatandaşın bulunduğunu ifade etti. Güler'in verdiği yanıttan kısa süre sonra PKK, Başçavuş Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Er Ramazan Başaran, Er Reşat Çeçen ve Er Hadi Gizli'yi serbest bıraktı. Güler'in verdiği bilgiye göre, halen örgüt elinde 3 Türk vatandaşı kaldı.

PKK'nın elinde bulunan geçici köy korucusu Eshet Faruk 21 Temmuz 2012'de; geçici köy korucusu Sadi Özatak 20 Ağustos 2012'de ve Mahsum Yavalak 23 Ağustos 2012'de kaçırıldı. Güler, şu bilgileri verdi:

"Güvenlik kuvvetleri tarafından genel emniyet ve asayişi sağlamaya yönelik tedbirlerinin yanı sıra, özellikle kaçırılan kamu görevlileri ile vatandaşlarımızın bulunabilmesi maksadıyla; konuya ilişkin istihbarat faaliyetlerine devam edilmekte, kaçırılanların bulunabileceği alanlar ile mücavir bölgelerde, komando ve jandarma özel harekât birlikleri ile operasyonel faaliyetler icra edilmekte, geçici köy korucuları görevlendirilmekte, arazi, iklim ve tehdit durumu dikkate alınarak, helikopter ve İHA'larla keşif faaliyetlerine devam edilmektedir.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın 'Yol Güvenliği' konulu genelgesi kapsamında teröristle mücadele bölgesinde yol kontrol ve arama noktaları tekrar belirlenmiş ve kaçırma eylemlerinin engellenmesi maksadıyla alınan emniyet tedbirleri artırılmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.