Hava Durumu

PKK'nın hain tuzağı imha edildi

Bingöl'de PKK'lıların karayoluna tuzakladığı, TNT ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK'nın hain tuzağı imha edildi
Bingöl-Sol İlçesi arasındaki D-300 karayolunun Hazarşah Köyü yol ayrımında arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri, PKK'lı teröristler tarafından karayoluna tuzaklanmış el yapımı patlayıcı buldu. Karayolu trafiğe kapatılıp, güvenlik önlemleri alındıktan sonra, bölgeye bomba uzmanları sevk edildi. Frekans karıştırıcı Jammerli araçlar eşliğinde yapılan incelemede, patlayıcının muhtelif pet şişe ve poşete sarılı halde 15 kilo TNT ile güçlendirilmiş, 3 elektrikli fünye, 2 adet 100 gram halinde saniye fitili C-D patlayıcı, uzaktan kumandalı patlayıcı sistem alıcısı ve ateşleme düzeneği ve fitilli patlayıcıdan oluşan el yapımı patlayıcı olduğu belirlendi.Patlayıcı, güvenlik önlemlerinin ardından yerinde patlatılarak imha edildi. 

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.