Hava Durumu

PKK sığınağında malzemeler ele geçirildi

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında düzenlenen 'Kıran-4 Şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül' operasyonu kapsamında arama yapılan 12 ayrı noktada terör örgütü PKK'lılar tarafından kullanılan mağara ve barınak bulundu. Yapılan aramada çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2019 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2019 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK sığınağında malzemeler ele geçirildi

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nca Kemah İlçesi Dereköy Köyü Dereşoran Vadisi bölgesinde barındığı değerlendirilen PKK/KCK terör örgütü mensuplarını arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek, bunlara ait sığınak, barınak ve depoların ortaya çıkarılarak, tahrip edilmesini sağlamak maksadıyla, 29-31 Ekim 2019 tarihleri arasında 'Kıran-4 Şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül' operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında arama-tarama faailiyeti gerçekleştirilen 12 ayrı noktada 3 sığınak-mağara ile 5 barınak bulundu.

Buralarda yapılan aramada 3 jenaratör, akü, 44 büyük boy pil, 10 cep telefonu bataryası, 2 kilogram gübre, 80 metre kablo, 2 şemsiye, 5 not defteri, 8 çift ayakkabı, 20 soba borusu, 4 mont, 3 pantolon, 1 kazma, 2 kürek, 2 demir kazık, 3 metre urgan, 1 takım lokma anahtarı, 2 el feneri, 1 tavla, 5 çaydanlık, 1 tencere ile çok sayıda muhtelif yaşam ve kişisel temizlik malzemeleri ele geçirildi. Delil niteliğinde olan malzemelere el konulurken, diğerleri olay yerinde imha edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.