Hava Durumu

PKK'ya ağır darbe

Terör örgütü PKK'nın, Kobani'ye destek eylemleri öncesi sokakları karıştırmak ve suikast tarzı eylemler yapmak üzere Diyarbakır'a gelen üst düzey 2 mensubu, sağ olarak yakalandı. Hakim, savcı ve güvenlik güçlerine suikast tarzı eylem hazırlığında oldukları bildirilen teröristler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2014 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK'ya ağır darbe
HDP'nin izinsiz sokağa çıkma çağrısı öncesi, terör  örgütü PKK'nın, sokakları karıştırmak ve suikast tarzı eylemler yapmak üzere  Diyarbakır'a gelen 2 üst düzey örgüt mensubu sağ olarak yakalandı. Örgüt  mensupları çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 Alınan bilgiye göre; Kobani'ye destek eylemleri öncesi sokakları  karıştırmak, hakim, savcı ve güvenlik güçlerine suikast tarzı eylem yapmak  amacıyla 2 üst düzey terör örgütü mensubunun Diyarbakır'a geldiği istihbaratını  alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyonla,  "Serhabun" kod isimli Abdullah Kaplan ve "Mervan" kod isimli Cüneyt Yeni'i sağ  olarak yakaladı.

 Sorgularının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Abdullah  Kaplan'ın, Kobani'de IŞİD'le girdiği çatışmada yaralandığı, sahte kimlikte  Türkiye'ye geldiği ve kırsalda yapılan tedavisinin ardından eylem yapmak için  Diyarbakır'a gönderildiği, Cüneyt Yeni'nin ise KuzeyIrak'taki kamplardan geldiği  tespit edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.