Hava Durumu

PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarabilirler!

Belçika ve Alman mahkemelerinin PKK'lı teröristleri serbest bırakmasının ardındaki hesap ortaya çıktı. Avrupa Adalet Divanı, PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarmayı görüşüyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 22:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarabilirler!
Önce Belçika'da ardından da Almanya'da mahkemeler, PKK'lı teröristleri serbest bıraktı. Ancak PKK'nın AB'nin terör örgütleri listesinde yer alıyordu. Bu yüzden Üst mahkem Avrupa yargısının skandal kararlarını bozdu.

ADALET DİVANI HAREKETE GEÇTİ

Bunun üzerine Avrupa Adalet Divanı harekete geçti. Divan, "PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarmayı" gündeme getirdi. Buna göre adalet divanı Avrupa Komisyonu'ndan, PKK'nın neden terör örgütü listesine alındığına dair bilgi talep etti. Komisyon ise PKK'nın silahlı eylem yaptığını belirtti.

Terör örgütü PKK, DEAŞ ile mücadele ettiğini söyleyerek terör örgütleri listesinden çıkarılmak için başvuru yaptı.

PKK BAŞVURDU

PKK böylece örgüt üyeleri hakkındaki davaların düşürülmesini ve para toplamaktan silah teminine kadar her türlü yardımı yasal olarak almayı amaçlıyor.

Öte yandan, Alman ve Belçika mahkemelerinin PKK'lı teröristleri serbest bırakırken söyledikleri gerekçelerle, örgütün başvurusundaki gerekçeler de birebir örtüşüyor.

Avrupa Adalet Divanı'nın PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarma kararı alması durumunda, Avrupa Komisyonu'nun karara itiraz etme hakkı bulunuyor. (Sabah)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.