Hava Durumu

Play-off yolunda dev adım

Banvit ile kıran kırana geçen maçta son çeyreğe önde başlasa da bitime 6 dakika kala bir anda geriye düşen TOFAŞ, 5 sayı geriden gelip maçı 88-83 kazanmasını bildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Play-off yolunda dev adım

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 21. hafta maçında TOFAŞ, Banvit'i konuk etti. TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Tony Crocker, Samuel Mejia, Juan Palacios, Kadir Bayram ve Christopher Copeland beşiyle başlayan Mavi Beyazlılar, Orelik'in üçlüğüyle hızlı bir başlangıç yapan rakibine çabuk reaksiyon verdi ve ilk çeyreği Mejia'nın son saniye turnikesiyle 20-18 önde kapattı. İkinci periyot da kıran kırana geçerken, Bursa temsilcisi 15.20'yi 6 sayı geride geçse de (28-34), Crocker, Ivanov ve Palacios'un basketleri skora denge getirdi. Devre 41-41 eşitlikle sonuçlandı.

SON ÇEYREK NEFES KESTİ

Üçüncü periyoda Copeland'ın üç sayılık basketiyle başlayan ev sahibi ekip, Mejia ve Crocker'ın sayılarıyla 23. dakikada durumu 52-46'ya getirdi. Çeyreğin sonuna doğru farkı artıran Mavi Beyazlılar, son çeyreğe 65-58 önde başladı. Ancak maçtan kopmayan Bandırma temsilcisi, Orelik, Theodore ve Furkan Korkmaz'ın basketleriyle bitime 6 dakika kala skoru 69-74 yaptı. Crocker'ın oyuna ağırlığını koymasıyla üstünlüğü yeniden eline alan TOFAŞ, Yiğit Arslan ve Mejia'nın başarılı hücumlarıyla sonuca giderek parkeden 88-83 galip ayrıldı ve play-off yolunda çok önemli bir zafere imza attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.