Hava Durumu

Polis aracına bombalı saldırı...6'sı polis, 11 can kaybı

İstanbul'da Çevik Kuvvet'e terör saldırısı düzenlendi... Beyazıt'ta Vezneciler otobüs durağı yakınlarında Çevik Kuvvet otobüsü geçerken büyük bir patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamada 6 polisin şehit olduğunu, 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hain saldırıda 2'si ağır 35 yaralı var.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis aracına bombalı saldırı...6'sı polis, 11 can kaybı
İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne park halindeki bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 sivil vatandaş öldü, 2'si ağır 35 kişi yaralandı. Ekipler olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor.

Fatih ilçesinde, Beyazıt Polis Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında çevik kuvvet otobüsü geçişi ve çevik kuvvet ekiplerinin görev değişimi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından polisin havaya açtığı silah sesleri duyuldu.

VALİ ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine geldi. Vali Şahin'in bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı. Vali Şahin, "Bugün saat 8.40 sıralarında Vezneciler'de yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. 5 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 6 polis şehit oldu, 35 kişi yaralanmıştır, durumu ağır 2 kişi vardır" dedi.

"DETAYLARI DAHA SONRA SİZLERE BİLDİRECEĞİZ"

Vali Şahin, patlamanın hangi örgüt ile alakalı olduğu sorusuna ise, "Bütün bunlar için  çalışılıyor, daha sonra geniş açıklamalar yapılacak" dedi.

Vali Vasip Şahin yaralıların hepsinin hastanelere ulaştığını belirterek, "Şu anda olay yerinde hiçbir yaralımız yok, hepsi olay olur olmaz, anında hastanelerimize ulaştırıldı. Bir savcımızın başkanlığında bir ekiple, konuyla ilgili adli incelemeler de devam ediyor. Detayları daha sonra sizlere bildireceğiz " diye konuştu.

\"\"

Patlama sonrası bölgeden silah sesleri yükseldi. Ancak bu seslerin saldırının ardından güvenliği sağlamak için havaya ateş açan polislerden geldiği anlaşıldı.

Vefa Lisesi ve çevredeki birçok dükkanın camları kırıldı, park halindeki araçlar hasar gördü. Hasar alan iş yerleri polis tarafından boşaltıldı. Polis geniş bir bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Bölgenin yakınındaki kız öğrenci yurduna da saldırı dolayısıyla parçalar isabet etti. 

\"\"

İKİNCİ PATLAMA SESİ

İlk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyulduğu ve bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia edildi.

Ancak yetkililer bu patlamanın doğalgazdan değil, kontrollü bir şekilde bomba imha uzmanları tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi.    

\"\"

NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. 

BOMBA İMHA UZMANLARI BÖLGEDE

Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yapıyor. Beyaz minibüsün kontrollü şekilde patlatılacağı öğrenildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM, İÇİŞLERİ BAKANI ALA İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Binali Yıldırım, patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ala ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.

KAMERALAR İNCELENİYOR

Savcılık bölgedeki güvenlik kameralarının tamamının incelemeye alınması talimatını verdi.  Söz konusu görüntülerde saldırıyı gerçekleştiren ve rol alanların belirlenmesine yardımcı olacak izler aranıyor.   

MOTORDAN BAŞKA Bİ ŞEY KALMAMIŞ

Olay yeri incelemesinin büyük bölümü tamamlandı. Saldırıda kullanılan otomobilden geriye sadece motor kısmından bir parçanın kaldığı anlaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren örgütle ilgili bir tespitin ise henüz yapılmadığı ifade ediliyor. 

7 SAVCI OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Patlamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın da aralarında bulunduğu toplam 7 savcı olay yerinde yaklaşık 5 saat incelemelerde bulundu. 

ZIRHLI ARAÇ EŞLİĞİNDE GÖTÜRÜLDÜ

Vezneciler'deki bombalı saldırının ardından enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Hasar gören araçlar çekiciler tarafından götürüldü.

6 polisin şehit düştüğü çevik kuvvet midibüsü bir kamyona yüklendi. Üzeri branda ile örtülen midibüs emniyet otoparkına götürüldü. 

Polis aracının götürülmesi sırasında bir zırhlı polis aracı da kamyona eşlik etti.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU DA ETKİLENDİ

Olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.