Hava Durumu

Polis imamlardan yardım istedi

SAMSUN’da örgüt kurup evden hırsızlık yapan ve hırsızlık malı satın aldıkları iddia edilen 2’si hamile 21 kadının da aralarında bulunduğu 46 kişi polisin bu sabah yaptığı operasyonda gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2013 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis imamlardan yardım istedi

Şüphelilerin yakınları tarafından Emniyet Müdürlüğü önüne getirilen küçük çocuklar, annelerini polis kordonunda görünce yanına gidip kucaklamak için hüngür hüngür ağladı. Operasyon kapsamında daha önce gözaltına alınanlarda 11 kişi tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı hırsızlık bürosu ekipleri kent merkezinde ve ilçelerde toka ve plastik malzemeler kullanıp evlerin kapısını açarak hırsızlık yaptıkları belirlenen sabıkalı kadınları yaklaşık 3.5 ay önce teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin tamamlanmasının ardından bu sabah saat 06.00’da operasyonun düğmesine basan polis, kent merkezi ile Bafra, Çarşamba ve Terme ilçelerinde 27 adrese 235 polisle birlikte eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda evden hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası ve suç kaydı bulunan ikisi hamile 21 kadın olmak üzere 43 kişi ’suç işlemek için örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüt üyesi olmak, teşekkül halinde evden hırsızlık yapmak konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar vermek’ suçlarından gözaltına alındı. Ayrıca 3 kuyumcu da ’hırsızlık malını satın almak’ suçundan gözaltına alındı.

3 POMPALI TÜFEK DE ELE GEÇTİ

Gözaltına alınan bazı şüpheli kadınlar küçük bebekleriyle birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Evlerde yapılan aramalarda 3 adet pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, bir miktar ziynet eşyası ile birlikte kapı açmakta kullandıkları belirtilen çok sayıda toka ve plastik aparat ele geçirildi. Operasyon kapsamında yapılan ara yakalamalarda ise 11 kişinin tutuklandığı belirlendi. Öte yandan gözaltına alınan kadınların Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat ve Amasya illerinde de evden hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

ÇOCUKLARIN AĞLAMASI

Şüpheliler bugün sağlık kontrolünden geçirilmek üzere otobüse bindirildiği sırada yakınları tarafından Emniyet Müdürlüğü önüne getirilen küçük çocuklar, annelerini polis kordonu altında görünce ağlayıp yanlarına gitmek istedi. Bu sırada zanlı kadınlardan birisi kendisine görüntüleyen basın mensuplarına ayakkabısını fırlattı.

POLİS İMAMLARDAN YARDIM İSTEDİ

Polis daha önceki operasyonlarda, şüphelilerin Atakum İlçesi’nde girdikleri evlerden çaldıkları çok sayıda ziynet eşyasına el koydu. Ancak sahiplerine ulaşamadı. Polis, ziynet eşyalarının sahiplerine ulaşabilmek için cami imamlarından yardım istedi. Bunun üzerine çok sayıda camilerde, Cuma namazında imamlar, ziynet eşyası çalınan kişilerin Emniyet Müdürlüğü’ne gitmeleri konusunda uyarılarda bulunacak. Polisin operasyonla ilgili başlattığı soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.