Hava Durumu

Polis İmdat'a "sivil" dayağını övme davası

Paten kayarken gürültü yaptıkları için sivil polisten dayak yedikleri iddiasıyla 155'i arayan gençler, "Onun eline koluna sağlık" yanıtı alınca şikayetçi oldu. O yanıtı veren polis hakkında dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 06:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 06:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis İmdat'a "sivil" dayağını övme davası

Gaziantep'te yaşayan B.E. (18) adlı genç, iki yıl önce, 11 Ağustos 2015'te bir grup arkadaşıyla Karataş Mahallesi'ndeki bir parkta patenle kayarken, yanlarına polis R.Ç. geldi. Parkın yakınında oturan polis memuru, gençlere çok bağırdıklarını ve küfrettiklerini belirterek, B.E.'den kimliğini istedi. Delikanlı kimliğini vermeyince, iddiaya göre, polis memuru tarafından darp edildi. Yüzüne yumruk yiyen genç, kafasını da bir bankın demirlerine vurdu. Polis memurunun yanındaki bir kişi de gençlerden T.D.'yi dövdü.

"AĞZIMI BURNUMU KIRDILAR"

Polis memurunun elinden kurtulan B.E., cep telefonuyla hemen 155 Polis İmdat Hattı'nı aradı. 155 telefon kaydına göre delikanlı, hattın öbür ucundaki görevliye şu ihbarda bulundu:

"Abicim, İMKB Parkı'na bir ekip yollabilir misiniz? Burada iki sivil polis bizi dövüyor... Ağzımı burnumu kırdılar abi, burnum kanıyor ya!"

DAYAK İDDİASI DA DAVALIK

Ancak bu ihbarı dinleyen 155'te görevli polis memuru M.A., yardım çağrısına karşılık, "Eline koluna sağlık" dedi ve ihbarı işleme koymayarak, yalnızca "bilgi" diye kayıtlara geçirdi.

Şikayet üzerine Gaziantep Valiliği İl İdare Kurulu, 17 Temmuz 2016'da konuyla ilgili soruşturma izni verdi. Bunun üzerine polis M.A. hakkında 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "görevini kötüye kullanma" suçundan dava açıldı. 155 Polis İmdat hattında görevli M.A., ifadesinde iş yoğunluğu nedeniyle böyle yanıt verdiğini söyledi.

"DAYAKÇI" VE ANNE BERABER YARGILANIYOR

Polis tarafından dövüldüğünü iddia eden B.E.'ye "kişilerin huzur ve sükûnunu bozma" suçundan 2. Çocuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu dava 28 Mart 2016'da beraatla bitti. Olayı duyunca parka gelip, "Urfa aşiretini getirip bu binayı havaya uçuracağım" dediği iddia edilen B.E.'nin annesinin "tehdit", delikanlıyı dövdüğü iddia edilen polis R.Ç.'nin de "basit yaralama"dan yargılanmaları sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.