Hava Durumu

Diyarbakır'da polise bombalı saldırı: 4 şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda 4 polis şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Diyarbakır'da polise bombalı saldırı: 4 şehit

Diyarbakır'da düzenlenen saldırıda 4 polis şehit oldu.

Dicle Üniversitesi arazisi içerisinde hafriyat dökülen alanın yakınlarında, yola önceden döşenen patlayıcı polis servis aracının geçişi sırasında patlatıldı.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Saldırıda 4 polis şehit oldu, 2 polis de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Saldırının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Valilik'ten yapılan açıklamada, üniversitesi içerisindeki hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polis ekibini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcının infilak ettirilmesi suretiyle bombalı saldırı düzenlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "İlk belirlemelere göre 3 polis memurumuz şehit olmuş 2'si ağır olmak üzere 3 polis memurumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmıştır. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.