Hava Durumu

Polisin 171 yıldır kullandığı rütbeler değişiyor

Türk Polis Teşkilatı’nda 171 yıldır kullanılan rütbeler baştan sona değişiyor. Yeni hazırlanan yasa tasarısına göre, 260 bin 679 polise yeni rütbeler verilecek. Yeni rütbeler arasında “yüksek komiser”, “genel komiser”, “askomiser” ve “üskomiser” gibi ünvanlar yer alacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polisin 171 yıldır kullandığı rütbeler değişiyor
171. yıldönümünü kutlayan Türk Polis Teşkilatı'nda köklü bir değişikliğe gidiliyor. Yeni hazırlanan bir yasa tasarısı ile tüm rütbeler değiştirilecek.

2.3. ve 4. Sınıf Emniyet Müdürleri artık ”Başkomiser” rütbesi ile anılacak. İl Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Polis Okulu Müdürü gibi görevlerde bulunan ve 630 kişi olan 1.sınıf Emniyet Müdürleri ise “Yüksek komiser” olacak. Emniyet Genel Müdürü “Genel komiser” unvanı alacak. Tasarıyla polis amirleri “Askomiser” ve “Üskomiser” rütbesi taşıyacak.
 
Kanun değişikliğine ilişkin yasa tasarısının yakında Meclis’e sevk edilmesi bekleniyor. Tasarıda amir ve müdürlerin bekleme süreleri de yeniden düzenlendi. Komiser yardımcısı ile 2. Sınıf Emniyet Müdürü arasındaki rütbelerde, 6 yıl bekleme süresi olacak. Amir ve müdürler, 6 yılda bir üst rütbeye terfi edebilecek. Tasarı ile sadece polis memuru rütbesinin ismi aynı kaldı. Yeni rütbeler; askomiser, komiser, üskomiser, başkomiser, yüksek komiser ve genel komiser olarak düzenlendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.