Hava Durumu

Polisten engelli kadına akıl almaz işkence

İstanbul Avcılar'da aile kavgasına müdahale eden 3 polis, zihinsel engelli Hamiyet Ağaoğlu ve kardeşi Hatice Özer'i darp ettikten sonra demir korkuluklara kelepçeledi. İki kadın 1 saat, acılar içinde yerde kıvrandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2013 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2013 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polisten engelli kadına akıl almaz işkence

Basit bir aile münakaşasını çözmek için görevlendirilen Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis memurları tartıştığı 2 çocuk annesi Hamiyet Ağaoğlu'nu (40) darp ederek apartmanın demir korkuluklarına kelepçeledi. Ağaoğlu yerde 1 saat boyunca kelepçeli vaziyette tutuldu. Yüzde 65 oranında zihinsel engelli olduğu öğrenilen talihsiz kadın polisler tarafından önce ev içerisinde darp edildi.  Ağaoğlu, daha sonra bina dışına çıkarıldı. Tüm mahallenin gözleri önünde engelli kadını demire kelepçeleyen ve yere yatıran polisler tepki gösteren kardeşi Hatice Özer'i de darp ederek aynı şekilde korkuluk demirlerine kelepçelendi.

 DARP RAPORU ALDI

Baba Ahmet Zühtü Varış olay yerine geldiğinde kızlarını kelepçeli görünce 'vahşiler' diyerek polislere çıkıştı. 71 yaşındaki Varış, polislerin kendisini 'Çok konuşursan seni de kelepçeleriz' diye tehdit ettiğini öne sürdü. Varış, polislerin kelepçeleri çözmesinin ardından kızını hemen Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Engelli kadına darp raporu verildi. Polisleri Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet eden Varış savcılık ifadesinde olayda iki polisin dahil olduğunu; Hüseyin isimli polisin küfür ettiğini söyledi.
 
GEREĞİ NEYSE ONU YAPACAĞIZ

Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Çimen, kendilerine ulaşan bir şikayet bulunmadığını ifade ederek, böyle durumlara toleranslı yaklaşmayacaklarını vurgulayan Çimen, 'Savcılıktan yazı gelmesi durumunda biz de çalışmalara başlayacağız. Savcı dava açsın veya açmasın konuyu inceleyeceğiz. Gereği neyse onu yaparız' dedi. Avcılar Emniyeti Önleyici Hizmetler Amirliği yetkilileri de konunun kendilerine intikal ettirilmediğini belirtti.
(Yenişafak)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.