Hava Durumu

Pompeo: ABD Venezuela halkına tam destek veriyor

Dışişleri Bakanı Pompeo Venezuela'nın muhalif liderleri Guaido'nun açıklamarınımemnuniyetle karşıladı. Pompeo Twitter'dan yazdığı mesajda "ABD hükümeti Venezuela halkına özgürlük ve demokrasi arayışında tam destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pompeo: ABD Venezuela halkına tam destek veriyor

Venezuela'da muhalefet lideri Juan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu iktidardan indirmek için planının son safhasına başladığını belirtmiş ve ordudan destek istemişti.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders Başkan Donald Trump'ın Venezuela'daki gelişmelerle ilgili bilgilendirildiğini ve devam etmekte olan durumun izlendiğini kaydetti.

Başkan Yardımcısı Mike Pence de, sokaklara dökülen Venezuelalılara "sizinleyiz" mesajını verdi. Pence Guaido'ya hitaben yazdığı Twitter mesajında, "Ulusal Meclis ve Venezuela'nın bugün sokaklara dökülen tüm özgürlük seven halkına: Sizinleyiz. Özgürlükler ve demokrasi yeniden tesis edilene kadar Amerika sizinle beraber duracak" ifadesini kullandı.

Güney Amerika'daki ABD askerlerinin idaresinde sorumlu Güney Komutanlığı sözcüsü Albay Armando Hernandez, Venezuela'daki gelişmeleri yakından izlediklerini, şu an itibariyle komutanlığın misyonunda bir değişiklik olmadığını belirtti.

Guaido'nun Washington'daki temsilcisi Carlos Vecchio da kameraların karşısına geçerek ülkesinin değişim için hazır olduğunu belirtti.

Vecchio, insanların sokaklarda kalması gerektiğini belirtti bunun daha başlangıç olduğunu kaydetti.

Vecchio, Maduro'nun artık gitmesinin vakti geldiğini de söyledi.

Ankara'nın tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Venezuela'daki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, ülkede anayasal düzene yönelik kalkışmalarla ilgili haberlerden endişe duyulduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin yasal hükümetlere karşı kalkışmalara karşı olduğunu da kaydetti.

Uluslararası tepkiler

Rusya Dışişleri Bakanlığı Venezuela'daki muhalefeti şiddeti tırmandırmakla suçladı ve şiddetten kaçınma ve müzakere çağrısı yaptı.

Meksika diyalog üzerinden barışçıl çözüm çağrısı yaparken Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, bir diktatör tarafından köleleştirilen Venezuela halkıyla dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de itidal çağrısı yaptı, şiddetten kaçınılması için adımlar atılmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.