Hava Durumu

Posta kutunuz hırsızları çekebilir

Emniyet güçleri, apartmanların posta kutularında unutulan mektup ve faturaların hırsızlık olaylarına davetiye çıkardığını söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Posta kutunuz hırsızları çekebilir

Toplum destekli polisler, mahalle mahalle gezerek asayiş olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendiriyor. Kurtuluş Caddesi Bursa Artvin Murgullular Yardımlaşma Derneği'nde esnafla bir araya gelen polisler, hırsızlık olaylarına karşı uyarılarda bulundu. İş yerlerinin güvenliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini belirten polis Kazım Yücel Ucuz, esnafın mutlaka dükkanlarını alarm ve sigorta hizmetleri ile güvence altına almasını istedi. Bazı hırsızların iş yerini soymadan önce ilk önce keşfe geldiğini kaydeden Ucuz, "Her müşteri alışveriş için gelmiyor. Bazıları da hırsızlık için keşfe geliyor. Bunların alınlarında da 'hırsız' diye yazmıyor. Ama bazı hareketleri kendini ele verebilir. Esnaf gözünüzle iş yerinize gelenlere dikkat edin. Uyanık olun. 155'i aramamazlık etmeyin. Doğru ihbar ve eşkalle emniyet güçlerine yardımcı olun" dedi.

"POSTA KUTULARINIZI DOLU BIRAKMAYIN"
Apartmanlarda bulunan posta kutularındaki fatura, mektup ve zarfların hırsızların dikkatini çektiğini kaydeden Ucuz, "Bu hırsızlar için evde olmadığımız anlamına geliyor. Hırsız da o posta kutusunun üzerinde yazan daireye çıkıyor. Bu bir güvenlik açığıdır. Eğer bir yere gidersek gerek apartman görevlilerimize gerekse de komşularımıza söyleyerek posta kutularındaki mektup ve faturaların önceden alınmasını sağlayalım. Bu hırsızlık olaylarını mutlaka azaltacak" diye konuştu.

"CEP TELEFON DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT"
Cep telefonu mesajı ile dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyaran Ucuz, "Son zamanlarda hırsızlar, vatandaşları arayarak, 'Terör örgütü hesaplarınız ele geçirdi. Paralarınızı söyleyeceğim adreslere aktarın. Biz size devletin güvenli bir hesap numarası aracılığıyla paranızı vereceğiz' diye mesajlar gönderiyor. Ayrıca bu hırsızlar aradıkları kişilere asla polise gitmemesi gerektiğini de söylüyor. Kimseyle görüşmesine izin vermiyor. Vatandaşlar da hemen karşı tarafın dediği hesap numarasına parasını yatırıyor. Böyle yapmayın" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.