Hava Durumu

Potadan tek şampiyon çıktı

Basketbolda Bursa takımları başarılı bir sezon geçirmesine rağmen 5 takımdan sadece Final Spor şampiyonluğa uzandı. TOFAŞ, Bursaspor Durmazlar, Bursa Büyükşehir BUDO, ve Gemlik Basketbol play off'larda mücadele etme başarısı gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 07:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 07:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Potadan tek şampiyon çıktı

I HABER Özgün DOĞAN I

FİNAL SPOR 1. LİG'E YÜKSELDİ
Türkiye basketbol liglerinde mücadele eden 6 Bursa takımından sadece Final Spor şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı. Normal sezonu 5. sırada tamamlayan Final Spor final etabında 1. olarak geçen sezon düştüğü 2. Lig'den tekrar Basketbol 1. Ligi'ne yükselmeyi başardı. Aynı ligde mücadele eden bir diğer Bursa ekibi Gemlik Basketbol ise play off'larda başarılı olamadı ve final etabını son sırada tamamladı. Yine aynı lig de boy gösteren Serra Sünger İnegöl Belediyespor ise normal sezonu 8. sırada tamamlayarak final etabına katılamadı.

TOFAŞ 2. SIRADA TAMAMLADI
Tahincioğlu Basketbol Ligi ekiplerinden TOFAŞ beklentilerin üzerinde bir performans göstererek normal sezonu ikinci sırada tamamlamayı başardı ve play off'lara ev sahibi avantajıyla girdi. Play-Off çeyrek finalinde Eskişehir Basketi geçen Bursa ekibi yarı final'de de Anadolu Efes'i mağlup ederek adını finale yazdırdı. Finalde, normal sezonu 1. sırada tamamlayan Fenerbahçe Doğuş ile karşılaşan Mavi Yeşilliler rakibine 4-1 mağlup olarak şampiyonluğu kaptırdı. Bursa ekibi Tahincioğlu Basketbol Ligi 2017-2018 sezonunu Fenerbahçe Doğuş'un ardından ikinci sırada tamamlamış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.