Hava Durumu

Potanın altın kızları

Bursa'yı Türkiye U14 Kızlar Basketbol Şampiyonası'nda temsil edeceklerini belirten kulübün başkanı ve antrenörü Engin İlhan, "Takımın bu olağanüstü başarısı, imkânsızlıklar içinde mücadele veren herkese örnek olmalıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 04:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 04:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Potanın altın kızları

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) 1. Bölge Şampiyonası'nda B Grubu'nda mücadele veren Biz Olalım Spor Kulübü, maddi imkansızlıklara rağmen önemli bir başarıya imza attı. Eskişehir'de düzenlenen bölge maçlarında Tekirdağ Çerkezköy Belediyespor'u 34-26, Balıkesir Burhaniye Belediyespor'u 52-41, Eskişehir Büyükşehir Gençlik Spor Kulübü'nü ise 58-29 mağlup eden Mustafakemalpaşa temsilcisi, grup lideri olarak U14 Kızlar Bölge Şampiyonası finaline yükseldi. Finalde de A Grubu lideri Kocaeli Basket Spor Kulübü'nü 15 sayı farkla 35-20 yenmeyi başaran Biz Olalım, Türkiye Şampiyonası'na adını yazdırdı.

BURSA'YI TEMSİL EDECEK

Biz Olalım Spor Kulübü Kız Basketbol Takımı'nın Antrenörü Engin İlhan, 11-18 Haziran 2017 tarihleri arasında Isparta'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda Bursa'yı temsil edeceklerini belirterek, "Bölge Şampiyonası'nda Balıkesir, Eskişehir, Kocaeli ve Tekirdağ liglerinin şampiyon takımlarına karşı bir kez olsun yenik duruma düşmeden, tüm maçları farklı skorlarla kazanan sporcularımı kutluyor, hepsini alınlarından öpüyorum. Engellemeler ve ekonomik güçlükler nedeniyle yaklaşık iki yıldır hiç antrenman yapamayan Biz Olalım'ın bu olağanüstü başarısı, imkânsızlıklar içinde mücadele veren herkes tarafından örnek alınmalıdır" dedi.

'Altyapıda alan savunması yasaklanmalı'

Biz Olalım Spor Kulübü'nün Başkanı ve Antrenörü Engin İlhan, Türkiye Basketbol Federasyonu'na çağrıda bulunarak, "Lütfen U13 ve U14 kategorilerinde alan savunmasını yasaklayın" dedi. İlhan, "Türk basketbolunun gelişimi altyapıda sporcuya kazandırılan becerilere bağlıdır. Ağaç yaşken eğilir. Yaşken alan savunmasıyla yoğrulan sporculardan üst yaş kategorilerinde savunmada mücadele etmelerini, adam adama savunmayı iyi uygulamalarını bekleyemezsiniz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.