Hava Durumu

Protez bacağımı sinirlendiğim için attım

Bursa’daki akil insanlar toplantısında protez bacağını fırlatan gazi Selçuk Çelik, toplantıda bir kişiye tepki göstermek için protezini fırlattığını anlatarak, "Teröristler eğer silah bırakacaksa gelecekler, cezalarına razı olacaklar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Protez bacağımı sinirlendiğim için attım

Akil İnsanlar Marmara Grubu'nun Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantısında tartıştığı dinleyiciye protez bacağını fırlatan 2 çocuk babası gazi Selçuk, olayın sebebini anlattı.
Askerliğini Hakkari Yüksekova Jandarma Tabur Komutanlığında yapan Çelik, 22 Ekim 1997 yılında 7 aylık asker iken konvoy emniyeti almak için bir tepeye çıktıklarında mayına basarak 2 ayağını kaybetti. Diz altından sakat kalan Çelik'in iki bacağından biri kangren olunca diz üstünden kesildi. 1998 yılında devlet tarafından protez bacak takılan Çelik’in bütün masrafları yine devlet tarafından karşılanıyor.

“SİNİRLENİNCE PROTEZİ ÇIKARTIP ATTIM”

Dün yaşanan olay hakkında konuşan Çelik, “Protezi sinirlendiğim için attım. O sırada gazi bir arkadaşım konuşma yapıyordu. Orada bir genç vardı. Herhalde bu konulara fazla vakıf değildi. O kişi, ‘Çok sesli konuşuyorsunuz. Ne bağırıp duruyorsunuz’ diye tepki gösterdi. Ben de, ‘Neden böyle konuşuyorsun?’ dedim çünkü bunları bizler yaşadık. Ben ayaklarım olmadığı zaman, ellerimin üzerinde yürümek zorunda kalacağım. Ben çocuklarımı kucağıma alıp da kaldıramadım. Biz bunları yaşıyoruz. Ben denize, havuza istediğim gibi giremiyorum. Bunlar bizden kısıtlandı” diye konuştu.

“SALONA GİRERKEN BİBER GAZINA MARUZ KALDIK”

Toplantıya girerken biber gazı yediğini anlatan Selçuk Çelik, “Sadece salona girerken biber gazına maruz kaldık, yumruk yedik. Daha sonra yumruk atan arkadaş geldi, karışıklıkta vurmuş olduğunu söyleyip özür diledi. Biz de özrünü kabul ettik. Sonuçta o bizim polis teşkilatımız. Bizim asker ve polise karşı bir art niyetimiz yok. Onların bizim yanımızda olduğunu biliyoruz ama bizi böyle bir şey ile karşı karşıya getirmek kötü” diye konuştu.

“TERÖRİSTLER CEZASINA RAZI OLSUN”

Akil insanlarının geldiğini duyunca gidip dinlemek istediğini vurgulayan Çelik, “Biz gazi olduğumuz halde içeriye giremiyoruz. Bizi sokmamak için mücadele ettiler. Ben akil insanların geldiğini duyduğum an, 'Gitmek istiyorum, dinlemek istiyorum' dedim. Konuşma sırasında soru cevap kısmına geçemedik. Akil insanlar gecikmeyle geldiler. Tam toparlanamadılar” şeklinde konuştu.
PKK’nın silah bırakması hakkında da konuşan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu adamlar, 'Silah bırakacağız' diyor. Bu süreç de dış güçlerin oyunudur. Neyin silahını bırakacaklar? Eğer bırakacaklarsa gelecekler, cezalarına razı olacaklar. 25 Nisan’da bırakılacaktı, bırakılmadı. '3 kademeli bırakacağız' dediler. 'Karşımıza silahla gelmeyin' diyorlar. Silahlarını da bırakmıyorlar. Onlarla birlikte yurt dışına gidecekler. Zaten onlar orada yaşıyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.