Hava Durumu

PS5 dijital sürümü için üzücü iddialar geldi

Dijital sürüm söylendiği gibi 100 dolar daha uygun fiyatla satışa sunulmayabilir.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PS5 dijital sürümü için üzücü iddialar geldi

Sony'nin geçtiğimiz haftaki PlayStation 5 etkinliğinden sonra bir ton dedikodu ortada dolaşmaya başlamıştı. İki farklı PlayStation 5 tanıtan Sony, bunları diskli ve diksiz sürüm olarak ayırmıştı. Türkiye'deki oyuncuları yüksek kurlar ve vergilerden dolayı yakından ilgilendiren PS5 dijital sürümü için bugün kötü haber geldi.

Amazon Fransa'nın sızdırdığı 499 Euro'luk PlayStation 5 fiyatından sonra, dijital sürümün fiyatının 399 euro olabileceği söylentileri ortaya çıkmıştı. Bu nesilde disksiz Xbox One S All Digital Edition tanıtan Microsoft cephesi, ana One S'e göre bu modeli sadece 50 dolar daha uyguna satmıştı.

Önümüzde örneğin olmasına rağmen 100 euroluk daha uyguna gelecek söylentilerine inanılması zaten saçmalıktı. Bu olaya Eurogamer ve Digital Foundry son noktayı koydu. PS5'te yer alan Blu-Ray sürücünün Sony'ye maliyetinin 20 dolar olduğunu açıkladı. Bu yüzden 100 dolar gibi bir indirimin söz konusu olmayacağının altı çizildi. Ayrıca Sony, dijital oyun satışlarından 8 dolar kazanacak.

20 dolarlık maliyet düşürmeyi oyunculara 50 dolar olarak yansıtacak olan Sony, Türkiye'de muhtemelen bu 50 dolarlık farkı pek uygulamayacak. PS5'in diskli sürümü ile disksiz sürümü arasında taş çatlasa ülkemizde 200 TL oynar. Çünkü hemen hemen aynı indirim ile satışa sunulan disksiz Xbox One S tarafında böyle olmuştu.

2020'nin son çeyreğinde satışa sunulacak olan PlayStation 5, bakalım ülkemizde 5.999 TL seviyesinde satılabilecek mi? Yoksa daha mı pahalı olacak?

PlayStation 5 teknik özellikleri

• İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
• Grafik birimi: Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10.28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2.23 GHz hızında çalışan grafik birimi
• RAM: 16 GB GDDR6 RAM
• RAM bant genişliği: 448 GB/sn
• Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
• Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
• Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü
• Geriye uyumluluk: Var

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.