Hava Durumu

PS5 oyun kolları akıllı telefon özelliği ile gelebilir

PlayStation 5 kullanıcılar tarafından heyecanla bekleniyor. Yeni oyun konsolunun yanında yeni oyun kollarının da nasıl olacağı oldukça merak ediliyor. Bu nedenle birçok oyun kurdu Sony'nin attığı adımları heyecanla takip ediyor. Ulaşılan yeni patent başvurusuna göre, PlayStation 5 oyun kolları telefonların sevilen özelliğine kavuşabilir. PS5 oyun kolları kablosuz şarj özelliği ile mi gelecek?

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2020 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2020 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PS5 oyun kolları akıllı telefon özelliği ile gelebilir

PS5 oyun kolları kablosuz şarj özelliği kazanabilir

Sony'nin yaptığı bir patent başvurusunun ortaya çıkmasıyla heyecan yaratan özellik, akıllı telefonların genellikle amiral gemilerinde bulunan kablosuz şarj özelliğine dayanıyor. Reddit kullanıcıları tarafından keşfedilen bu patent, "Kablosuz bilgisayar oyun kolları için oyun kontrol tuşları ile şarj adaptörü" olarak adlandırılıyor.

Oyun kolunun kablosuz olarak şarj edilmesi için bir şarj tabanı ile gelebilecek olan yeni oyun kolları, DualShock kollarına çok benziyor. Oyun kolunun, şarjını doldurmak için kablosuz bir şarj desteğine bağlanmasını sağlayan ek bir cihaz ile birlikte gelebileceği söyleniyor.

Kablosuz şarj özelliği, hem kablo ile uğraştırmaması hem de hızlı bir şekilde ürünün şarj edilmesini sağlaması açısından oldukça pratik bir özellik.

Sony PS5 oyun kolları için kablosuz şarj özelliğini getirirse gerçekten de birçok kişinin şarj sorununu ortadan kaldırmış olacak. Bu kolu kullanırken aynı zamanda şarj edebileceğiniz anlamına geliyor ki bu, birçok kişinin bir süredir beklediği bir detaydı.

Yine de heyecanlanmadan önce biraz durup düşünmek gerekiyor zira her alınan patent karşımıza çıkmayabiliyor. Birçok patent ürünü ya yıllar sonra çıkıyor ya da hiç çıkmayabiliyor. Bu nedenle beklentiler 2020 yılında PS5 oyun konsollarına bu özelliğin eklenmesi yönünde olsa da karşımıza çıkmayabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.