Hava Durumu

PYD, Münbiç'te sözde 'Yönetim' ilan etti

Almanya ve Hollanda krizleri yaşanırken, terör örgütü PYD/PKK, Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç ilçesinin idaresini üstleneceğini iddia ettiği bir sözde "sivil yönetim" kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PYD, Münbiç'te sözde 'Yönetim' ilan etti

Bazı AB ülkelerinini Türkiye'ye yönelik antidemokratik uygulamaları neticesinde ortaya çıkan diplomatik krizler bir taraftan devam ederken, Suriye'de de önemli bir gelişme yaşandı. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD, Türkiye'nin ÖSÖ ile birlikte operasyon hazırlığı yaptığı Münbiç kentinde sözde sivil yönetim ilan etti.

Söz konusu gelişme, Suriye-Türkiye sınırındaki Kobani (Ayn el-Arab) ilçesinde terör örgütü PYD/PKK'nın sözde sorumlusu Ewwas Eli'nin, Rus basınına yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Eli, Münbiç'te örgütün "özerk yönetim kuracağı"nı açıkladı.

SÖZDE SİVİL YÖNETİM KURDULAR

Ardından, terör örgütünün paravan kuruluşlarından Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından Münbiç'te tertiplenen organizasyonda, günlük hizmetleri sağlayıp yönetimi üstleneceği iddiasıyla sözde sivil yönetim kurulduğu ilan edildi. Açıklama, örgütün sosyal medya hesaplarından yazılı olarak yapıldı.

TÜRKİYE'Yİ KARALAYIP, ABD'YE TEŞEKKÜR

Türkiye'ye yönelik karalayıcı konuşmaların yapıldığı toplantıda, ABD'ye teşekkür edildi.

ABD ile PYD/PKK, terör örgütü mensuplarının ilçedeki varlığını Türkiye'nin tepkileri nedeniyle "SDG" ve " Münbiç Askeri Meclisi" gibi isimler ardına saklamaya çalışıyor.

Örgüte askeri yardımları devam eden ancak bunu inkar eden ABD'nin özel kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Münbiç'e yönelmesinden endişe ederek ilçenin kuzeyinde set oluşturmuştu.

ABD ile koordineli hareket eden Rusya da örgüt ve Beşşar Esed rejimine arabuluculuk yaparak, Münbiç'in batısındaki Fırat Kalkanı güçlerinin önününde rejim güçlerinin set kuracağını ilan etmişti.

Böylece Münbiç'teki terör örgütü varlığı, Fırat Kalkanı'na karşı ABD, Rusya ve Esed rejiminin korumasına alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.