Hava Durumu

PYD'ye darbe üstüne darbe! Afrin'de isyan var

Darbe üstüne darbe yiyen terör örgütü YPG, bölgede çoğu Ezidilerden oluşan etnik grupları zorla silah altına almaya çalışınca halk ayaklandı: Sizin yüzünüzden ölmek istemiyoruz. Buradan çıkın gidin!

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PYD'ye darbe üstüne darbe! Afrin'de isyan var

Karadan ve havadan yürütülen operasyonunda ağır darbe alan terör örgütü YPG, kayıplarını telafi etmek için bu kez sivillere dadandı. Bölgedeki askeri kaynakların, telsiz kestirmelerinden elde ettiği bilgilere göre; örgüt, özellikle Afrin'in kuzeyindeki Kürtlerin yanı sıra Ezidiler, farklı dini ve etnik yapıya mensup sivilleri zorla silah altına almaya çalışıyor.

TELSİZLERDEN DUYULDU!

YPG'nin silahlandırıp cepheye sürmeye çalıştığı çoğunluğu Ezidilerden oluşan siviller TSK ve ÖSO'ya karşı silahlahmayı reddetti, örgüte isyan bayrağı açtı. Teröristlerin kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşlarından elde edilen bilgilere göre; terör örgütünün bölge halkına yönelik 'silahlı adama ihtiyacımız var. Sizi silah altına alacağız. Yanımızda Türkiye'ye karşı savaşacaksınız' çağrısına halk; "Biz, silah altına alınmak istemiyoruz. Sizin yüzünüzden burada ölmek istemiyoruz. Silahlarınızı da alıp buradan gidin" diyerek karşı çıkıyor.

SİNCARDAKİLER DE AYNI TOKADI ATMIŞTI

Terör örgütü geçtiğimiz hafta Irak'ın Sincar bölgesindeki Ezidileri de, Afrin'e göndermek istediği ortaya çıkmıştı. DEAŞ'a karşı silahlanmış olan Sincar'daki Ezidi Peşmerge komutanlarından Kasım Şeşo, PKK'nın silah zoruyla Sincar'daki Ezidi gençlerini başta Afrin olmak üzere Suriye'deki çatışma bölgelerine göndermek istediğini ancak halkın bunu kabul etmediğini açıklamıştı.

VATAN TOPRAĞINA DÖNÜŞ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Afrin'in köylerine gerçek sahipleri yeniden dönmeye başladı. Kimi yıllarca evlerinden uzakta kalan, harekat ile terörden arındırılan köylerine dönmenin mutluluğunu yaşayan Suriyeliler, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür etti. Son olarak Perşembe günü terör unsurlarından arındırılan Maareste ve Mezra köylerinde TSK ve ÖSO güçlerince tuzaklanmış patlayıcı taraması yapıldı. Yıllardır terör örgütü baskısından dolayı Azez'deki yakınlarının yanında kalan Ömer Ammuri ve ailesi de harekat ile özgürleşen Maareste köyüne geri döndü. Kamyonetlerle eşyalarını evine taşıyan Ammuri ailesinin çocukları yeniden hasret kaldıkları sokaklarda oynamaya başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.