Hava Durumu

"Bursa 5 yıldızlı termalde bir numara"

Bursa'da eylül ayına kadar termal yatak sayısının 7 bine ulaşacağını belirten Vali Şahabettin Harput, "Bunların 5 bin 500'ü 5 yıldızlı olacak. Bursa 5 yıldızlı termal yatak sayısı bakımından 1 numara olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2012 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2012 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Bursa 5 yıldızlı termalde bir numara"

Termal su çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Vali Şahabettin Harput, şu anda İl Özel İdaresi bünyesindeki Jeotermal A.Ş.'nin saniyede 300 litrelik suyu kullanılabilir hale getirdiğini ifade etti. Bu yılın eylül ayı itibariyle Bursa da termal yatak sayısının 7 bine ulaşacağını dile getiren Harput, "7 bin yatak aynı anda devreye giremeyecek, ama buralara su verebilecek şekilde sistem tamamlanıyor. 18 bin metrelik boru döşeme işlemi eylüle kadar tamamlanacak. 7 bin yatağın 5 bin 500'i 5 yıldız olacak. Bu oranla Bursa, Türkiye'de 5 yıldızlı termal yatak sayısında 1 numara olacak. Bu bursa için çok önemli. Yatak sayısı Denizli'de bizden fazla ama. Ama 5 yıldızlı yatak sayısı itibariyle biz onların üzerine geçiyoruz" diye konuştu.

Bu suyun 80 ya da 82 litresini otellere ulaştıracaklarını, diğer bölümünü ise ısıtmada kullanacaklarını dile getiren Harput, şu an için 3 bin ile 5 bin konutluk bir talep için görüşmeler devam ettiğini söyledi.

DAĞYENİCE İLE YATAK KAPASİTESİ KATLANACAK
Dağyenice Projesi'ndeki gelişmeleri değerlendiren Harput, Dağyenice için 7 bin ilave yatak öngördüklerini vurguladı. Böylece Bursa'daki yatak sayısının 14 bine çıkacağını dile getiren Harput, "Dağyenice içinde Bursa merkezden 50 litrelik su taşımayı hedefleyerek bu projeyi başlattık. Tabi biz bu projeyi başlatırken ben yöneticiyim uzman değilim, ama ilgili teknik uzmanlarla üniversiteler olsun başka kurslar olsun bu projeyi konuşarak buradan oranın mesafesini taşıma mesafesini ısı kaybını rakım konumunu bunları düşünerek yaptığımız hesaplamayla 50 litre suyla orda ki suyu bizim hedeflediğimiz projeyi hayata geçireceğini rakamlar ortaya koydu. Bilindiği gibi iki tane de su kaynağı bulduk. Biri 24, diğeri ise 26 derece mineral değerleri var. Fevkalade kaliteli. Bursa sularıyla aynı ancak debi noktasında istediğimiz rezerv olmadığı için ikinci planda" diye konuştu.

AMERİKALILAR DAĞYENİCE'YE İSTEKLİ
Amerikalı bir firmanın Türkiye'de ilk defa sağlık turizmi serbest bölgesi kurmak istediğini belirten Harput, hükümetin dünyada sadece Dubai'de olan sağlık turizmine hitap eden bir serbest bölgenin kurulamsını istediğini vurguladı. Harput, "Bunla alakalı bir Amerikalı firma, Türkiye'de dört yeri gezdi. Sağlık Bakanımızla görüştüm. Amerikalılar, İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya'da incelemelerde bulundu. Dağyenice turizm merkezinin hemen yanında bir serbest sağlık bölgesiyle alakalı büyük bir potansiyel olduğunu ifade ettiler. Buna istekli olduklarını bize ifade ettiler" ifadelerini kullandı.

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.