Hava Durumu

"Bursa Büyükşehir İDO'ya set vurdu"

AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, İDO'ya rakip olacak olan Büyükşehir Belediyesi'nin herkesten olumlu tepkiler aldığını belirterek, "Bursa İDO'nun olumsuzluklarına set vuracak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2012 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2012 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Bursa Büyükşehir İDO'ya set vurdu"

T1 Tramvay Hattı'nın temel atma töreninde konuşan İsmet Su, Bursa'nın deniz yolu ulaşımında İDO'ya rakip olmasının güzel bir gelişme olduğunu söyledi. Bursa'da şehir içi ulaşım problemlerinin bir bir çözüldüğünü ifade eden Su, vatandaşların tepki gösterdiği İDO'ya rakip olan Bursa'nın herkesten olumlu tepkiler aldığını dile getirdi.

İDO'nun orantısız bilet uygulaması ile vatandaşları mağdur ettiğini dile getiren Su, "Türkiye son 10 yılda parlayan bir yıldız. Bursa kentler arasında da parlayan bir şehir. Bursa yöneticileri, İDO'nun olumsuzluklarına set vuracak. İDO'nun uygulamalarına karşı duracak olan Büyükşehir Belediyesi'nin hareketi herkesin takdirini topluyor. Bursa deniz otobüsü işletmesi yakında faaliyete geçecek ve yolcularını taşıyacak. Bursa deniziyle karasıyla havasıyla bir ulaşım zincirine dahil olacak" dedi.

"İSKELE İÇİN SIRA İMZADA"

Büyükşehirlerin en büyük sıkıntılarının ulaşım olduğunu söyleyen Altepe, insanların toplu ulaşıma yönlenmesi için projeler ürettiklerini ifade etti. Deniz otobüsü şirketi kurma çalışmaları hakkında da bilgiler veren Altepe, şöyle devam etti:

"Bizler de Bursa halkının en büyük talebi olan kent ulaşılabilirliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda engel tanımıyoruz. Hava, kara ve denizde bu işlerimizi yürütüyoruz. Bursa'nın teleferik hattı, hava ulaşımı ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yıl içinde hedefimiz teleferikle otellere kadar erişmeyi istiyoruz. Bursa havayolları şirketlerini kurulması için valilikle ve STK'larla görüşüyoruz. Bu konuda kısa zamanda mesafe alacağız. Buruluş, Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak için yeni proje içinde. Bugün veya yarın iskele konusunda sözleşmeleri yapacağız. Bunda sonra gemilerle ilgili işlemleri tamamlayacağız."
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.