Hava Durumu

"Bursaspor'dan korkmuyoruz"

Bursaspor ile UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme rövanş maçındaki rakibi Finlandiya temsilcisi Kups Kuopio’nun teknik direktörü Esa Pekonen, Bursa Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2012 00:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2012 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Bursaspor'dan korkmuyoruz"

 İlk maçtaki galibiyetlerinin avantaj sağlayacağını belirten Pekonen, “İlk maçta Bursaspor golü atamadı. 1-0 iyi bir avantaj fakat Bursaspor çok iyi ve kaliteli bir takım. Çok zor bir maç olacak. Biz tabiî ki sadece beraberlik için oynamayacağız. Bursaspor’un durumuna bakacağız. Belki defans yapmak zorunda kalacağız fakat beraberlik için oynamayacağız. Sahaya kazanmak için çıkacağız. UEFA Avrupa Ligi’nde iki deplasman maçı oynadık. İki maçta da gol attık. UEFA’daki üçüncü maçımız. Bu maçta da gol atmak istiyoruz. Güzel top oynamak istiyoruz. Bursaspor’da birçok iyi oyuncular var bizim oyuncularımız az para alıyor biz sadece güzel oyun ile kazanmak istiyoruz” dedi.

“BURSASPOR’DAN KORKMUYORUZ”
Bursaspor’dan korkmadıklarını ve kazanmak için savaşacaklarını dile getiren Pekonen, “Bursaspor’dan korkmuyoruz. Hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu yüzden savaşacağız. Bu hayali gerçekleştirmek için oynayacağız. Birçok takımlarla oynadık ama çok büyük takımlarla oynamak hayalimizdi. Şimdi büyük bir takıma karşı oynayacağız” diye konuştu.

Bir gazetecinin ‘Çim sahada oynamak dezavantaj olur mu?’ sorusunu değerlendiren Pekonen, ”Çim sahada oynamak daha iyi. Finlandiya’da deplasman maçlarımızın bir çoğunu çim sahada oynuyoruz. Bu yüzden alışığız. Zorluk çekmeyeceğiz. Stadyum çok güzel. Futbolcularımın birçoğu büyük stadyumlarda oynadılar bu yüzden tecrübeleri var” açıklamasında bulundu.

Tur şanslarını da değerlendiren Pekonen, “Yüzde olarak bir şey söylemem ama akıllı oynayıp turu geçeceğiz. Bizim turu geçme şansımız daha fazla” ifadelerini kullandı.

Finlandiya ekibinin kaptanı Pyry Karkkainen ise taraftardan korkmadıklarını ifade ederek, “Çok fazla seyircinin önünde oynamak bizim için daha iyi ve zevkli olacak. Turu geçen taraf biz olmak istiyoruz” dedi.

Bursaspor’un Finlandiyalı transferi Forsell hakkında da görüşlerini belirten Karkkainen, ”Forsell iyi bir oyuncu. Şutları çok iyi. Başarılı olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.