Hava Durumu

"Kentsel dönüşüm yasası Bursa için milat"

Vali Şahabettin Harput, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanları Dönüştürülmesi Kanunu'nun Türkiye ve Bursa için bir milat olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2012 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2012 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Kentsel dönüşüm yasası Bursa için milat"

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin düzenlediği iftar programında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ramazan ayında sevgi, barış ve kardeşlik duygularının doruk noktasına ulaştığına vurguladı. Suriye'de yaşanan olaylara dikkat çeken Harput, "Etrafımızda akan kan ve yanan ateş bizleri derinden etkiliyor. Bu kanın durması ancak daha güçlü bir Türkiye'ye ile mümkün. Yeryüzündeki herhangi bir sıkıntıda insanlar Türkiye'yi aramalı. Ülkemiz o güce sahip olmalı. Biz bunu biliyor, bunun mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI MAKUS TALİHİN DEĞİŞMESİ İÇİN FIRSAT"
Afet Riski Altındaki Alanları Dönüştürülmesi Kanunu'nun Türkiye ve Bursa için bir milat olabileceğini de belirten Vali Harput, Bursa'nın tarihinin ve yeşilinin korunması, imarının düzenlenmesi ve kimlikli bir şehir olarak yeniden doğabilmesi adına bir şans olarak açıkladı. Harput, "Bursa kimliği olan bir şehirdir. Bu kimliğin oluşmasında en önemli şey tarihtir. Tarih, çarpık yapıların arasında gölgede kalıyor. Mutlaka Bursa'ya tarihi kimliği iade edilmelidir. Yeşil Bursa'ya yeşil kimliği geri verilmelidir. Bursa'nın geleceği ve makus talihinin değişmesi adına bir şans olan bu yasayı iyi değerlendirmeliyiz" diye konuştu.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.