Hava Durumu

"Penaltı kırılma anıydı"

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Romanya temsilcisi FC Vaslui'yi 4-1 yenerek tur atladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2012 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2012 00:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Penaltı kırılma anıydı"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini alan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç boyunca istedikleri her şeyi yaptıklarını söyledi. Kocaman, “10-15 dakika dışında topun hakimiyetini ele geçirdik. Bütün maç boyunca bu hakimiyeti devam ettirdik. Bu skora da yansıdı değerli bir galibiyet aldık. Şimdi ikinci adım biraz daha zor, takımın gücene inandığım bir seriye gideceğiz. Şimdilik Avrupa’da kalmayı garantiledik. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak için çok güçlü bir arzuyla sarılacağız” dedi.

Maçın hakeminin zaman zaman yanlış kararlar verdiğini ifade eden Aykut Kocaman, “Hakem zaman zaman yanlış kararlar verdi. Ama şimdi bunu konuşmanın anlamı yok. Volkan’ın kurtardığı penaltıyı kırılma anı diyebiliriz. Ligin ilk yarısının sonunda Selçuk’un kaçırdığı ve belki de Kuyt’un topla kaleye gireceği pozisyon vardı. Kırılma anlarını çoğaltabiliriz. Ama konuşmamız gereken maçın büyük bir bölümünde doğru işler yaptık, sonuçta da değerli bir galibiyet kazandık” diye konuştu.

Cuma günü rakiplerinin belli olacağını hatırlatan Kocaman, “Cuma günü çıkacak rakibimize odaklanacağız. Seri başı veya seri başı olmamak önemli değil. Bizim için önemli olan seviyemizi potansiyelimize yakın hale getirmek, henüz o seviyede değiliz. Bir adım yukarıya çıkmayı hedefliyoruz, asıl hedefimiz bu. Sonra daha sonra çıkacak rakibimizi nasıl eleyeceğiz diye düşüneceğiz” ifadelerini kullandı.

KUYT: “SKORA İKİ GOLLE KATKIDA BULUNDUĞUM İÇİN MUTLUYUM”

Karşılaşmadan iki gol atan Hollandalı yıldız Kuyt ise tur atladıkları için çok mutlu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Güzel bir mücadeleden sonra iyi bir galibiyet aldık. Skora iki golle katkıda bulunduğum için mutluyum. Takım arkadaşlarıma da beraber verdiğimiz mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Takıma kısa sürede uyum sağladım ve katkı vermeye başladım onların sayesinde.”

Hollandalı futbolcu, 7 sene önce Feyenoord’da oynarken kaleci Coman’a attığı golün hatırlatılması üzerine, “Ben burada oynamayı seviyorum. Romanya’ya geldiğim zaman FC Vaslui oyuncuları beni ve benim attığım golü hatırladılar. Feyenoord’da oynarken turu geçememiştik ama bu kez turu atladık. Burada kazanmayı seviyorum. 2 tane golle skora katkıda bulunmak ve turu geçtiğimizden dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.