Hava Durumu

Rakiplerimizi çimin dibine sokalım

Markaj programına katılan Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Zor günler yaşıyoruz. Başkanımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Şimdi tüm Bursa bir takım olmalı ve başarıdan başarıya koşmalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2013 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2013 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rakiplerimizi çimin dibine sokalım

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, AS TV'de yayınlanan Markaj programına katıldı. Maçtan sonra soluğu Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un sunduğu programda alan Karaman, "Başkanımızın vefatı bize ders olsun. Hep beraber bir takım olalım ve rakiplerimizi bu çimin dibine sokalım" dedi. Önemli açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, "Başkanımızın vefatı beni çok etkiledi. Son iki gün kendimizi biraz topladık ve maça çıktı. Daha tempolu olabilirdik. İyi maç olmadığı kesin. Ömer'i son dakikalarda oyuna soktum. Son maçıydı ve iğne yaptırarak çıkarttık. Enteresandır Ömer Erdoğan'ı Türkiye'ye getiren de benim son maçında da yanında olan ben oldum" ifadelerini kullandı.

BAŞKANIMIZIN ÖLÜMÜ DERS OLSUN

Bundan sonra Bursa'da medyasından, yöneticisine, şehirdeki herkese büyük görevler düştüğünü belirten Karaman şunları söyledi: "Bu takım Türkiye'de şampiyon oldu ve şu anda da Avrupa'ya gitmeyi garantiledi. Artık Avrupa'da doğru hamleyi yapmamız lazım. Bunun için potansiyelimiz, aklımız ve cesaretimiz var. Bundan sonra şehrimizin beraber hareket etmesi gerekiyor. Başkanımızın ölümü bize ders olsun. Biz birlikte takım oyunu oynayalım. Buradaki coşkuyu gördünüz. Tüm rakiplerimi yıkarız. Sokarız o çimin dibine. Önemli olan takım oyunu oynamamız lazım. Bu mesajın şehre iyi gitmesi gerekiyor. Avrupa'da ne takımlar finale çıkıyor, gruplara kalıyor. Bizim onlardan neyimiz eksik? Transferleri doğru günde yaptığımız zaman, takımı ona göre hazırlayarak Avrupa yolunu tutalım."

NE DEDİYSEM YİNE DİYORUM

Kasımpaşa maçında sonra söylediklerine değinen Karaman, "Aslında futbol zor bir oyun değil. Bazen teknik adamlar bazen de yöneticiler işi zora sokuyor. Kasımpaşa maçında mağlup olduk, tabii bütün kameralar bir köşede hazır bekliyordu. Ama şunu söyledim; 'Bu takım Avrupa'ya gidecek'. 2-0 mağlubiyette söyledim bunu. Ben şimdi diyorum ki bu takım doğru hamleleri yapacak beyinlere sahip, yeter ki biz idari anlamda, birliktelik anlamında doğru işlerde buluşalım. Mümkün değil Avrupa'da başarısız olmamız. Bu kadar net konuşuyorum. Kasımpaşa maçında ne dediysem Avrupa için de aynı şeyleri söylüyorum. Onun için de şehrin ve bütün yöneticilerimizin nefsi ben değil de biz olmalı"  ifadelerini kullandı.

Takla atarak eyvallah derdik

"Kasımpaşa'yla aramızda 6 puan fark vardı" diyen Hikmet Karaman, "Deselerdi ki son 2 hafta kala siz Avrupa Kupaları'na katılmaya hak kazanacaksınız" hepimiz takla atarak eyvallah derdik. Bırakın onu üçüncülüğü, hatta Fenerbahçe yenilse biz Eskişehir'i yensek acaba ikinci olabilirmiyiz diye düşünmeye başladık" şeklinde konuştu.

Biz kriz yönettik

Hikmet Karaman, "Samimi söylüyorum son 5 senedir UEFA ve Şampiyonlar Ligi'nde hemen hemen üst düzey bütün maçı seyrettim. Şampiyonlar Ligi müziği çalarken "Biz bu finali niye oynamayalım" diye hayal ediyorum. Bizim ilk hedefimiz gruplara kalabilmek. Karabük maçını kaybetsek Trabzon'un yaşadığı travmayı yaşayabilirdik. Başkanım, yöneticilerimiz ve futbolcularımızla krizi çok iyi yönettik" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.