Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ne zaman idrak edilecek sorusu İslam dinine mensup milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir merakla sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2018 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2018 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini takvime göre Ramazan'ın ne zaman olduğu belli oldu. Peki, Ramazan ne zaman idrak edilecek? 2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan Ayı ne zaman gelecek sorusunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Peki, Ramazan ne zaman idrak edilecek? 2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

2018 RAMAZAN NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre 2018 yılında Ramazan Ayının başlayacağı gün belli oldu. Müslüman aleminin heyecanla beklediği 2018 Ramazan ayı 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başlayacak, 16 Mayıs günü açılacak orucun sahuruna ise 15 Mayıs gecesi kalkılacak, Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak.

2018 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi

15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün

16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün

17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

RAMAZAN AYI'NIN ÖNEMİ

3 Aylar'ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur'an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.