Hava Durumu

Raylara düşen Almanın hayatını kurtardı

Berlin'de kendi hayatını tehlikeye atarak metro raylarına düşen Alman vatndaşının hayatını kurtaran Türk genci Emin Özdirek, kentte kahraman ilan edildi

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Raylara düşen Almanın hayatını kurtardı

Ailesini ziyaret ettikten sonra evine dönmek üzere Boddinstrasse Metrosu'nda metro bekleyen 32 yaşındaki Özdirek, duyduğu sesler üzerine kafasını çevirdi ve yaşlı bir adamın dengesini kaybedip metronun raylarının üzerine düştüğünü gördü. Adam düşerken kafasını raylara çarpmış ve şuurunu kaybetmişti. Emin yaklaşmakta olan metronun sesini duymasına rağmen hiç tereddüt etmeden rayların bulunduğu boşluğa atladı ve adama yardım etmek istedi.

DÜŞÜNMEYE VAKTİM YOKTU
Korkmak ve düşünmek için vaktinin olmadığını söyleyen Özdirek, "Adam kanlar içindeydi ve baygındı, kafası yarılmıştı. Metro da durağa yaklaşıyordu; uzaktan ışıklarını görüyor, sesini duyuyordum. Önce çok korktum ama bunu yapmazsam adam gözlerimin önünde ezilecek hayatımın pişmanlığını yaşayacaktım. Allah'ın beni denediğini düşündüm ve hemen rayların üzerine atladım. Sonra arkamdan bir Afrikalı da atladı boşluğa ve onun yardımıyla son anda adamı yukarı çıkarabildik. Metro gelmeden de kendimizi dışarı attık" dedi.
66 yaşındaki yaralı Almana ilk yardım da yapan Özdirek, gerçekleştirdiği kahramanlık neticesinde Alman basının da ilgisini çekti ve hem yerel basın hem de ulusal basın konuyu geniş bir şekilde işledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.